Hollands Vocaal Ensemble: Zuid-Europese Polyfonie

Amsterdam, De Waalse Kerk, zondag 30 juni 2019, 15:15 - 17:45 uur

Dit event is voorbij. Kijk in de agenda van Hollands Vocaal Ensemble voor nieuwe data.

Info

Het Hollands Vocaal Ensemble brengt in dit programma polyfone werken uit de late Renaissance van meesters van de Venetiaanse School, Spanje en Portugal.

Het koor wordt voor dit programma gecoacht door Adrián Rodríguez van der Spoel, specialist op gebied van de Latijns-Amerikaanse barok en leider van o.a. ensemble Música Temprana. In afwisseling met vaste dirigent Fokko Oldenhuis dirigeert Adrián de helft van de stukken.

Het Hollands Vocaal Ensemble organiseert dit jaar voor de vierde keer een ‘Polyfonie-weekend’ waarbij in een intieme omgeving intensief gewerkt wordt aan polyfone koorwerken in wisselende, kleine bezettingen. Door het werken in kleine bezettingen ligt er extra nadruk op de individuele bijdrage van de zangers en de menging van stemmen. Tot nu toe werd het Polyfonie-weekend afgesloten met een bescheiden presentatie in eigen, kleine kring. Dit is de eerste keer dat het koor met deze formule, na een langere repetitieperiode, optreedt voor groter publiek, in de Couleur Vocale serie.

Hollands Vocaal Ensemble
Het Hollands Vocaal Ensemble is een kamerkoor dat zich ten doel stelt bijzondere programma’s op hoog niveau uit te voeren. Het repertoire omvat werken uit alle mogelijke stijlperiodes, bekender en minder bekend. Het ensemble staat sinds 1998 onder leiding van Fokko Oldenhuis en voert gemiddeld drie programma’s per jaar uit.

Het HVE heeft een naam verworven als uitstekend amateurkoor dat thuis is in het ijzeren repertoire, maar ook in is voor experimenten. Het HVE wordt regelmatig uitgenodigd in concertseries zoals de Noorderkerkconcerten en het Orgelpark in Amsterdam, de Nicolaïkerk in Utrecht en de Oudhoornsekerk in Alphen aan de Rijn. Het HVE werkte samen met professionele ensembles zoals Prisma Strijktrio, The Northern Consort, Música Temprana en Barocco Locco en voerde premières uit van Gerard Beljon, Lowell Dykstra, John Mostad, Evgeni Zemtsov en anderen.

Couleur Vocale
Dit concert is onderdeel van de Couleur Vocale 2019, een serie voor Amsterdamse koren en vocale ensembles georganiseerd door De Waalse Kerk.