Photonen Vocaal Ensemble: Feest van Carols en Kerstliederen

Amsterdam, De Waalse Kerk, zaterdag 21 december 2019, 20:15 - 22:15 uur

Info

De Kersttijd heeft door alle landen, talen en tijden heen vele componisten geïnspireerd tot schrijven van aanstekelijke muziek. Photonen zingt voor u uit deze muziekschat zowel bekend als minder bekend en zelfs geheel nieuw repertoire. Daarnaast is dit moment van het jaar bij uitstek de tijd om samen te zingen. Daarom willen we, in deze laatste donkere dagen voor Kerst, niet de kans laten liggen samen met u bekende kerstliederen te zingen. Dit concert is dan ook bijzonder geschikt voor onze jongste luisteraars.

Photonen
Wij brengen gevarieerde en verrassende concerten op een zo hoog mogelijk artistiek niveau. Dit kamerkoor bestaat uit ongeveer 26 ervaren amateurzangers en staat sinds haar oprichting in 1996 onder leiding van Jeroen Spitteler.

Najaar 2017 hebben we met veel plezier gewerkt aan de Mariavespers van Claudio Monteverdi. Begin 2018 klonk Songs from the New World, met repertoire uit de Verenigde Staten. Begin november 2018 zong Photonen het programma Edge of Eternity / Zoom van de Eeuwigheid rondom de prachtige requiemmis ‘Officium defunctorum‘ uit 1603 van Tomás Luis de Victoria, geflankeerd door werken van andere, ook hedendaagse, componisten.

Photonen richt zich op het gehele vocale repertoire geschikt voor een vocaal ensemble van de afgelopen 1000 jaar. Zo zijn werken uitgevoerd van o.a. Hildegard von Bingen, Guillaume de Machaut, Josquin des Préz, Sweelinck, Schütz, Bach, Brahms, Poulenc, Ravel, Fauré, Martin, Rachmaninov, Messiaen, Britten, Tormis en Whitacre. Photonen zong in april 2016 de Nederlandse première van For Love is Strong van de Amerikaanse componist David Lang. Voor wat het hedendaagse repertoire betreft wordt speciale aandacht gegeven aan Nederlandse componisten als Ton de Leeuw, Guus Janssen en Carlos Micháns. In 2005 componeerde Martijn Voorvelt in opdracht van Photonen Hondsdagen op zowel Nederlandse als Engelse tekst. Ook bracht Photonen in 2007 de première van Het lachen van het licht van Jan Boerman. In 2015 componeerde Gustavo Trujillo speciaal voor Photonen Fonés/Stemmen.

Dit concert is onderdeel van de Couleur Vocale 2019, een serie voor Amsterdamse koren en vocale ensembles georganiseerd door De Waalse Kerk. Meer weten over deze serie en de andere concerten? Kijk op deze informatiepagina.