Corona update: bezoekers van evenementen die door de overheid zijn verboden ontvangen binnen 1 werkdag een eerste bericht (belandt soms bij ongewenste post). Muzikanten gaan een moeilijke tijd tegemoet, veel inkomsten vallen weg. Steun ze door hun muziek via Spotify te beluisteren en via acties die ze online organiseren.

Johannette Zomer: Toverfluit RAP

Utrecht, Ottone, vrijdag 17 januari 2020, 20:00 - 21:30 uur

Info

Sopraan Johannette Zomer presenteert in 2019/2020 het operaproject ToverfluitRAP. De Zauberflöte behoort tot de bekendste en meest opgevoerde opera uit Mozarts repertoire. De ToverfluitRAP combineert klassieke muziek met rap- en hiphopmuziek en wordt uitgevoerd door een grote verscheidenheid aan vocalisten.

Er zijn jonge rappers met Pjotr (Most Wanted 2018, Melkweg Amsterdam) als aanvoerder, beginnende solisten, door de wol geverfde amateurzangers, oude rotten in het vak (ofwel gevestigde zangers), een jongerenkoor en een ambitieus amateurprojectkoor.

Het eindresultaat is een opwindende, inspirerende operaversie waarin het oorspronkelijke werk en de muziek nog steeds tot hun recht komen.