Binnenkort   Barok   Festivals   Kamermuziek   Bach   Matthaus   Messiah 

Nieuwe Philharmonie Utrecht: Herdenkingsconcert

Amsterdam, Muziekgebouw, maandag 4 mei 2020, 21:00 - 22:00 uur

Info
Tickets
Vragen

De Nieuwe Philharmonie Utrecht maakte naam met intieme, meeslepende uitvoeringen van de Messiah (‘om nooit meer te vergeten’ aldus Leids Dagblad) en de Matthäus Passion (‘een van de hoogtepunten van het passieseizoen’ volgens NRC). Speciaal voor de Nationale Herdenking op 4 mei maakt dirigent Johannes Leertouwer samen met dichter Karel Eykman een programma om de doden te herdenken en het leven te overpeinzen.

Muzikaal klinken twee absolute topwerken uit de barok: de Tweede orkestsuite van Johann Sebastian Bach en het Stabat Mater van Pergolesi. De geweldige Nederlandse fluitist Marten Root geeft Bachs virtuoze traverso-solo’s de best denkbare vertolking. Met vocale solisten Stefanie True en Christopher Ainslie belooft ook Pergolesi u bij de strot te grijpen. Eykman, schrijver van liedjes en kinderboeken, weet te treffen en te ontroeren met een even persoonlijke als oprechte taal.

Uitvoerenden:
De Nieuwe Philharmonie
Johannes Leertouwer dirigent

Marten Root traverso
Stefanie True sopraan
Christopher Ainslie countertenor
Karel Eykman voordracht


Agenda


Pergolesi: Stabat Mater Giovanni Battista Pergolesi Noord-Holland Amsterdam Johannes Leertouwer Nieuwe Philharmonie Utrecht Johann Sebastian Bach

Nieuwe Philharmonie Utrecht

Door de keuze van instrumentarium en repertoire onderscheidt de Nieuwe Philharmonie Utrecht zich van andere orkesten. Het orkest voert oude muziek uit de 18e, 19e en 20e eeuw uit.