Binnenkort   Barok   Festivals   Kamermuziek   Bach   Matthaus   Messiah 

Marc Pantus & Friends - Brahms: Liebeslieder-Walzer

Amsterdam, De Waalse Kerk, zondag 3 november 2019, 16:00 - 17:45 uur

Info
Tickets
Vragen

Op 3 november zingt Marc Pantus met drie bevriende zangers en twee pianisten Brahms’ allesomvattende cyclus Liebeslieder-Walzer opus 52 en Neue Liebeslieder opus 65.

De liederen en walsen van Brahms vormen een waaier aan romantiek, ironie, vrolijkheid, woede, opwinding en alles dat de liefde zoal losmaakt in de zingende mens. De late herfst is een stuk minder guur met deze verrukkelijke parade van bondige liederen, duetten en kwartetten.

De driekwartsmaat verdient onze volle aandacht in deze tijd waarin hij lijkt te verdwijnen uit het muzikale spectrum. Alleen André Rieu springt in de bres voor deze dansante maatsoort, maar wij zouden hem daar niet alleen in moeten laten staan. Daarom een middag vol walsen en andere dansen, zoals Brahms Hongaarse dans nr 5, die iedereen kent, maar nu gespeeld in de oorspronkelijke versie voor piano à quatre mains.

Uitvoerenden:
Renate Arends, sopraan
Rosanne van Sandwijk, mezzosopraan
Erik Slik, tenor
Marc Pantus, bas-bariton
Daan Boertien, piano
Maarten Hillenius, piano


Agenda


Marc Pantus Noord-Holland Waalse Kerk Amsterdam Amsterdam

Marc Pantus

Marc Pantus is een veelzijdige artiest die opmerkelijke concerten en uiteenlopende producties op zijn naam heeft staan. Hij studeerde zang in Utrecht, Den Haag en Chicago en trad op met diverse gerenommeerde en uiteenlopende ensembles als het Rotterdams Philharmonisch Orkest, Het Nederlands Kamerorkest en de Nederlandse Bachvereniging.