Binnenkort   Barok   Festivals   Kamermuziek   Bach   Matthaus   Messiah 

Johannette Zomer: Tranen van Maria

Kampen, Stadsgehoorzaal, woensdag 4 maart 2020, 20:15 - 21:45 uur

Info
Tickets
Vragen

Het Stabat Mater van Pergolesi vormt de basis van dit initiatief en wordt aangevuld met met liederen van Hildegard von Bingen (de eerste bekende vrouwelijke componiste ooit), Cantigas de Santa Maria (eenstemmige religieuze lofliederen uit de middeleeuwen) en een nieuwe meerstemmige cantiga van componiste Kate Moore.

Het Tulipa Consort wordt terzijde gestaan door Saffraan Ritueel Drumtheater, een groep van drie vrouwen die met framedrums werken. Daarnaast staan er Koerdische en Sefardische liederen op het programma. De Koerdische liederen worden gezongen door Rojin Hassan, een Syrische vluchteling in Nederland. De Sefardische liederen worden gezongen door Rolinha Kross, (1961), een Nederlandse zangeres met een Joods/Tsjechische moeder en een Surinaamse vader, Balletdanseres Heather Ware danst tijdens het Stabat Mater en er zullen Eritreese danseressen uit Utrecht meewerken aan het project.

Uitvoerenden:
Johannette Zomer - sopraan
Saffraan - Ritueel Drumtheater
Rojin Hassan - Koerdische zang
Rolinha Kross - Sefardische zang
Heather Ware - Dans
Het Tulipa Consort


Agenda


Pergolesi: Stabat Mater Giovanni Battista Pergolesi Johannette Zomer Johann Sebastian Bach Overijssel Kampen

Johannette Zomer

Het repertoire van de Nederlandse sopraan Johannette Zomer reikt van de Middeleeuwen tot en met de 20e eeuw, met als gevolg een zeer gevarieerde en omvangrijke concertpraktijk.