Matthäus aan de Maas

Rotterdam, Rotterdam Ahoy, zaterdag 21 maart 2020, 20:00 - 22:30 uur

Info
Tickets
Vragen

In 2020 is het 150 jaar geleden dat in Rotterdam de Matthäus Passion voor het eerst in Nederland werd uitgevoerd door Toonkunst Rotterdam. Vanwege deze bijzondere verjaardag organiseert de EO het concert Matthäus aan de Maas. Hier wordt ook een tv-registratie van gemaakt.

Matthäus aan de Maas bevat alle hoogtepunten van de Matthäus Passion. De oorspronkelijke drie uur worden teruggebracht tot 90 minuten om dit klassieke werk voor een breed publiek aantrekkelijk te maken. De stukken worden door een verteller op een laagdrempelige manier aan elkaar verbonden zodat het hele verhaal van de Matthäus Passion verteld wordt.

Het concert vindt plaats in Rotterdam Ahoy op zaterdag 21 maart 2020. De televisie-uitzending is op NPO 2 op Goede Vrijdag, 10 april 2020.

Orkest, dirigent en solisten
De muzikale cast van Matthäus aan de Maas bestaat uit Maria Fiselier, Maarten Koningsberger, Johannette Zomer, Fabio Trümpy en Raoul Steffani. “Dit zijn stuk voor stuk geweldige solisten die het verhaal van de Matthäus Passion op integere en indringende wijze kunnen vertellen”, zegt dirigent Patrick van der Linden. “Samen met koorleden uit heel Nederland en het Ars Musica Orkest zal het een overweldigende uitvoering worden”.

Agenda


Matthäus aan de Maas Paasconcerten & theater Samen zingen Evangelische Omroep Zuid-Holland Klassieke Muziek Bach: Matthäus-Passion Rotterdam

Matthäus aan de Maas

Matthäus aan de Maas bevat alle hoogtepunten van de Matthäus Passion. De oorspronkelijke drie uur worden teruggebracht tot 90 minuten om dit klassieke werk voor een breed publiek aantrekkelijk te maken.