Joyce DiDonato zingt Songplay: van tango tot opera

Amsterdam, Concertgebouw, woensdag 20 januari 2021, 20:15 - 22:35 uur

Info
Tickets
Vragen

De Amerikaanse mezzosopraan Joyce DiDonato combineert op haar album Songplay muzikale stijlen tot een geheel: het pure plezier van improvisatie en uitwisseling. Ze put evenveel inspiratie uit de muziek van Chet Baker als die van Francesco Cavalli. De verbindende kracht van muziek is leidend voor DiDonato en haar ensemble. ‘We hebben onze eigen klankwereld gemaakt: door muziek uit de barok met jazz en tango te combineren, met nog een paar verrassingen erbij. Vrolijk, feestelijk, zo vieren we fantastische muziek en de tijdloze natuur van een goed lied,’ zegt DiDonato.

Joyce DiDonato
Joyce DiDonato wordt geroemd om haar energieke uitvoeringen en haar tomeloze enthousiasme voor muziek. ‘Een stem van minstens 24 karaat goud’, zo omschreef The Times haar klank. Met haar verbindende kracht neemt DiDonato haar publiek mee in een wereld van klank en plezier. Naast optredens op het concertpodium transformeert ze met regelmaat in een personage op het operapodium van The Metropolitan Opera in New York en het Londense Covent Garden.

In een fonkelende avond neemt sopraan Joyce DiDonato u mee langs haar favoriete muziek. Zingen en spelen, dat is Songplay. Met musici uit de wereld van de opera, jazz en tango op één podium. Samen creëren zij een eigen wereld met een eigen muzikale taal.

Uitvoerenden:
Mezzosopraan
Joyce DiDonato
Piano
Craig Terry
Contrabas
Chuck Israels
Trompet
Charlie Porter
Drums
James Madison
Bandoneon
Lautaro Greco


Agenda


Joyce DiDonato

Joyce DiDonato

Joyce DiDonato wordt geroemd om haar energieke uitvoeringen en haar tomeloze enthousiasme voor muziek. ‘Een stem van minstens 24 karaat goud’, zo omschreef The Times haar klank.