Kleine concerten tot 30 bezoekers zijn weer mogelijk. Alle activiteiten worden conform de richtlijnen van het RIVM uitgevoerd.

Zeven Bruggen Festival: Een gokschuld… en ware vriendschap!

Amsterdam, Amstelkerk, dinsdag 15 december 2020, 19:00 - 20:00 uur

Info
Tickets
Vragen

Pianist en componist Theodor Kirchner (1823-1903) was een kleurrijk persoon en een getalenteerd musicus die hogelijk gewaardeerd werd door onder andere Robert en Clara Schumann, Mendelssohn en Brahms. Hij was ook een levensgenieter die graag samen met Brahms een sigaar rookte. Helaas had hij ook last van minder goede neigingen, zoals gokken. Hoe dat allemaal afliep vertellen wij tijdens het concert!

De afgelopen zeven jaar presenteerde het Zeven Bruggen Festival sfeervolle, kleinschalige kamermuziekconcerten op prachtige, vaak ongewone locaties in het hart van Amsterdam. Dit jaar zijn we door de corona-maatregelen gedwongen een andere koers te varen waarmee we door kunnen gaan met het brengen van mooie muziek samen met boeiende verhalen. Het festival speelt zich dit jaar geheel af in de historische Amstelkerk, op dinsdagavonden in het midden van de maand, te beginnen op dinsdagavond 17 november.

Coronamaatregelen
Er is slechts plek voor 30 bezoekers per concert, waarbij elk optreden een uur duurt. Wij vragen iedereen mondmaskers te dragen, behalve als men op de plek zit. Het is allemaal wat anders, en misschien minder gezellig, maar zo kunnen wel doorgaan met wat we het liefste doen: live mooie kamermuziek spelen voor een enthousiast publiek!

Uitvoerenden:
Erard Ensemble
Casper Bleumers (viool), Jan Bastiaan Neven (cello), Edward Janning (piano, Erard 1851)

Programma:
Niels Gade (1817-1890) - Noveletten, opus 29 voor pianotrio
Edvard Grieg (1843-1907) - Eerste deel uit de Sonate voor viool en piano in F, opus 8
Theodor Kirchner (1823-1903) - Delen uit 8 Stücke, opus 79 voor cello en piano
Johannes Brahms (1833-1897) - Derde pianotrio in c, opus 101


Agenda


Erard Ensemble Zeven Bruggen Festival Noord-Holland Amsterdam

Zeven Bruggen Festival

Sfeervol, kleinschalig kamermuziekfestival op prachtige, vaak ongewone locaties in het hart van Amsterdam.