Erard Ensemble: Ludwig van Beethoven

Amsterdam, Amstelkerk, dinsdag 15 december 2020, 21:00 - 22:00 uur

Info
Tickets
Vragen

Op de vooravond van Beethovens geboortedag (zijn doop was geregistreerd op 17 december 1770, waarbij dit meestal de dag na de geboorte gebeurde) willen wij dit heugelijk feit nog eens vieren met Beethovens sprankelende Eerste Pianotrio in Es. Het is een feestelijk en humorvol werk dat weliswaar niet zijn eerste uitgegeven compositie betreft, maar wel door hemzelf als belangrijk en substantieel genoeg werd beoordeeld om als opus 1 het daglicht te zien. Natuurlijk zullen enkele korte andere composities van Beethoven dit Pianotrio begeleiden.

Corona-maatregelen
In het nieuwe seizoen maakt het Erard Ensemble van de nood een deugd met fraaie programma's met een iets andere formule dan u van hen gewend bent. Er is een aantal prachtige meesterwerken uitgezocht van ongeveer een half uur, die voorafgegaan zullen worden door een aantal korte, nader bekend te maken werken. Het zijn programma's van ongeveer een uur totaal, zonder pauze, met max. 50 bezoekers.

Programma:
Ludwig van Beethoven (1770-1827) - Eerste Pianotrio in Es, opus 1, nr. 1


Agenda


Erard Ensemble

Erard Ensemble

Al meer dan tien jaar verkent het Erard Ensemble kamermuziek 'uit de Romantiek' op authentieke instrumenten. De Erard vleugel, met zijn lichte en transparante klank, staat hierin centraal.