Huygensfestival 2020: Maciej Wierzchołowski

Voorburg, Museum Swaensteyn, zaterdag 12 september 2020, 12:00 - 12:30 uur

Info

Als pianist bereikte Maciej de finale van de zevende Polish Young Instrumentalists Competition (2002), en in 2005, als student aan de Akademia Muzyczna in Krakau, werd hem de tweede prijs toegekend tijdens de International Organ Competition in Rumia, Polen. Interesse in repertoire voor toetsinstrumenten van de Barok tot de vroege Romantiek brachten hem naar de vermaarde afdeling Oude Muziek aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hier rondde Maciej zijn clavecimbel studie af bij Jacques Ogg, en is orgel bij Jos van der Kooy.

In september 2014 kreeg Maciej de Vriendenprijs van de Stichting Musica Antica (Den Haag). De Vrienden van Musica Antica hebben voor “de talentvolle organist/klavecinist Maciej Wierzcholowski gekozen die in overtuigingskracht, veelzijdigheid en originaliteit eruit sprong”. Maciej werkt ook heel graag met verschillende oude muziek ensembles binnen in buitenland, en sta open ook voor multidisciplinere artistische collaboraties. Hij heeft muziekles als gast docent bij Hogeschool Leiden en begeleidt muzikale activiteiten in Vrije School Den Haag. In 2015 werd hij de vaste lid van jury tijdens Felix Nowowiejski Koor Festival en Wedstrijd in zijn geboorte stad, Olsztyn.

In Nederland is Maciej de initiatiefnemer en uitvoerder van vele artistieke projecten, van klassiek tot alternatief, aangeboden aan de Nederlandse en internationale publiek.