Johannette Zomer & Friends: Flow my tears

Baarn, Pauluskerk, donderdag 29 oktober 2020, 19:30 - 20:30 uur

Dit event is voorbij. Kijk in de agenda van Johannette Zomer voor nieuwe data.

Info

Het coronavirus is niet de eerste rampspoed die onze wereld treft. Aardbevingen, de pest, grote stadsbranden, overstromingen; het is van alle tijden. In de klassieke muziek komen we veel van deze gebeurtenissen tegen. Zo schreef Bach zijn wereldberoemde cantate 'Aus der Tiefe' na een stadsbrand in Mühlhausen die de hele binnenstad verwoestte en veel levens kostte. Telemann componeerde zijn 'Donnerode' na een grote aardbeving in Lissabon. Maar ook persoonlijk leed vinden we terug in de muziek; Buxtehude componeerde het prachtige 'Muss der Tod denn auch entbinden' naar aanleiding van de dood van zijn vader. Muziek bood en biedt troost in moeilijke tijden, toen en nu.

In dit programma gaan sopraan Johannette Zomer, barokhoboist en blokfluitist Nienke van der Meulen, luistist Fred Jacobs en stadsdichter Tim Pardijs op zoek naar verdriet en troost in de muziek en werken zo naar Allerzielen toe op 2 november. Op het programma staan o.a. het intense 'Flow my tears' van Dowland, 'The Plaint' van Purcell, 'Seufzer, Tränen, Kummer, Not' van Bach en 'Muss der Tod denn auch entbinden' van Buxtehude. Stadsdichter Tim Pardijs zal de link leggen tussen 'toen en nu' en de actualiteit belichten in zijn pakkende gedichten die hij zelf voordraagt.

Johannette Zomer: Sopraan met een internationale carrière, werkt(e) met alle belangrijke orkesten en dirigenten ter wereld. Heeft een voorliefde voor het barokrepertoire, maar is een alleskunner.
Nienke vd Meulen: Speelt als barokhoboist bij het Amsterdam Baroque Orchestra, Concerto Copenhagen, B'rock en de Nederlandse Bachvereniging.
Fred Jacobs: Is lid van The Gabrieli Consort and Players en het Barokorkest van de Nederlandse Bachvereniging. Hij is medeoprichter van The Locke Consort, en voor het Britse label Metronome nam hij het oeuvre voor theorbe op van Robert de Visée. Jacobs is als docent luit en theorbe verbonden aan het Conservatorium van Amsterdam.

Tim Pardijs: Is journalist, dichter, schreef vier boeken en is eindredacteur van literair tijdschrift Liter.

Coronamaatregelen
We vragen bezoekers thuis te blijven wanneer u verkoudheidsklachten en/of koorts hebt, of dat u een huisgenoot hebt die verkoudheidsklachten en/of koorts heeft. Bij binnenkomst vindt een routinecheck plaats (aan de hand van een aantal vragen) en vragen we u uw handen te ontsmetten. Iedereen zit 1,5 meter uit elkaar, mensen uit één huishouden mogen naast elkaar zitten. Er zijn max. 30 bezoekers per concert.

Alles is onder voorbehoud van de op dat moment geldende aanwijzingen vanuit het RIVM. Gekochte kaarten worden niet teruggenomen. Mocht het concert door nieuwe aanwijzingen van het RIVM geannuleerd moeten worden dan krijgt u uiteraard wel het ticketbedrag terug. Tot slot vragen wij u rekening te houden met uw medebezoekers maar vooral ook te genieten!