Coronamaatregelen
Vanaf zaterdag 25 september (tot tenminste 1 november) vraagt de organisator u mogelijk om een coronatoegangsbewijs bij concertbezoek. Meer informatie daarover vindt u op de reserveringspagina's van de diverse concerten.

Amsterdams Bach Consort: Klimaat Kantate

Amsterdam, De Waalse Kerk, zaterdag 7 november 2020, 21:00 - 22:10 uur

Info

Anne-Maartje Lemereis componeerde vorig jaar voor het Amsterdams Bach Consort haar eerste cantate: From the Deep, gebaseerd op Bachs cantate 'Aus der Tiefen'. Daar werd dermate positief op gereageerd dat het ABC het graag direct nog een keer op het programma heeft gezet.

De huidige tijd zet ons op alle fronten aan het denken. Wat kunnen of moeten we anders doen? Geïnspireerd op de speech van de jonge klimaatactiviste Greta Thunberg ('Wij horen hier niet te staan, wij moeten naar school, maar jullie komen naar ons toe met lege woorden') componeerde Niek Idelenburg, die het Amsterdams Bach Consort tijdens dit concert leidt, een indringende Klimaat Kantate in zeven delen met een belangrijke rol voor kinderkoor. Daarnaast - het ABC blijft tenslotte een Bach-consort - hoort u delen uit Bachs Missa in b mineur, beter bekend als de Hohe Messe.

Dit concert is onderdeel van de Couleur Vocale 2020, een serie voor Amsterdamse koren en vocale ensembles georganiseerd door De Waalse Kerk. Meer weten over deze serie en de andere concerten? Bekijk dan de informatiepagina.

Coronamaatregelen
Indien u voorafgaand aan dit evenement ziekteverschijnselen vertoont, verzoeken wij u voor uw en onze veiligheid om thuis te blijven. Bij binnenkomst vragen wij u te verklaren dat u gezond bent, verzoeken wij u uw handen te ontsmetten, te allen tijde anderhalve meter afstand te bewaren tot anderen en eventuele overige veiligheidsaanwijzingen op te volgen. Houd u bij het kiezen van uw zitplaatsen altijd twee plaatsen ruimte tussen verschillende huishoudens en let u alstublieft op de aangegeven looprichtingen. Er zijn max. 30 bezoekers aanwezig. Het dragen van een mondkapje is niet verplicht, maar wij moedigen het gebruik hiervan van harte aan. Persoonlijke omstandigheden of overwegingen, met betrekking tot het Coronavirus of anderszins, vormen geen aanleiding tot restitutie. Tot slot vragen wij u rekening te houden met uw medebezoekers en vooral ook te genieten!