Couleur Vocale: Photonen Vocaal Ensemble

Amsterdam, De Waalse Kerk, zondag 24 april 2022, 15:15 - 17:00 uur

Dit event is voorbij. Kijk in de agenda van Photonen Vocaal Ensemble voor nieuwe data.

Info

Photonen vocaal ensemble brengt gevarieerde en verrassende concerten op een zo hoog mogelijk artistiek niveau. Dit kamerkoor bestaat uit ongeveer 26 ervaren amateurzangers en staat sinds de oprichting in 1996 onder leiding van Jeroen Spitteler. Photonen richt zich op het gehele vocale repertoire geschikt voor een vocaal ensemble van de afgelopen 1000 jaar.

Voor wat het hedendaagse repertoire betreft wordt speciale aandacht gegeven aan Nederlandse componisten als Ton de Leeuw, Guus Janssen en Carlos Micháns. In 2005 componeerde Martijn Voorvelt in opdracht van Photonen Hondsdagen op zowel Nederlandse als Engelse tekst. Ook bracht Photonen in 2007 de première van Het lachen van het licht van Jan Boerman. In 2015 componeerde Gustavo Trujillo speciaal voor Photonen Fonés/Stemmen.

Naast a capella-projecten en projecten met instrumentaal ensemble heeft Photonen de traditie om eens in de twee jaar grotere koorwerken te programmeren. Zo werden onder andere de Johannes-Passion van J.S. Bach, het Requiem van Mozart, de Hohe Messe van J.S. Bach, het Requiem van Fauré en de Messiah van Händel uitgevoerd.

Dit concert is onderdeel van de Couleur Vocale 2022, een serie voor Amsterdamse koren en vocale ensembles georganiseerd door De Waalse Kerk. Meer weten over deze serie en de andere concerten? Bekijk dan de informatiepagina.