Coronamaatregelen per 28-11:
Vanaf zondag 28 november zijn avondconcerten met publiek voor minimaal 3 weken niet mogelijk. Als u een reservering heeft voor die periode hoort u in de loop van de komende week wat dit voor uw reservering betekent.

Zeven Bruggen Festival: De Eerste Keer (videoconcert)

Videoconcert, Live, woensdag 19 mei 2021, 20:30 - 21:30 uur

Info

Dit concert stond oorspronkelijk gepland op 16 maart, maar is in verband met de coronamaatregelen verplaatst en omgezet in een videoconcert op 19 mei.

In De Eerste Keer brengt Club Classique samen met Thomas Verbogt een ode aan eerste ervaringen. Alle grote dingen die voor het eerst in je leven gebeuren gaan levenslang mee; grote emoties, grote sensaties, momenten van groot geluk. De Eerste Keer is een melancholieke maar ook lichte voorstelling. Een innig samengaan van muziek en woorden. Een tintelende gebeurtenis.

De viool beweegt zich als een eigen personage door de voorstelling, met de piano als basis onder verhaal en melodie. Vivaldi's vier jaargetijden klinkt in het verhaal en ook live. The Lark Ascending van Vaughan Williams baant zich een weg door de herinnering aan het eerste afscheid. En waar de hoofdpersoon worstelt met gedachten aan seks, klinkt een zwoele vioolmelodie.

Thomas schreef speciaal voor deze voorstelling korte verhalen die gebaseerd zijn op gebeurtenissen uit zijn leven maar ook op herinneringen van de musici. Zo wordt het een zeer persoonlijke voorstelling waarin het publiek zich kan herkennen.

Het Zeven Bruggen Festival nodigt u uit om dit livestream concert met ons mee te maken! Het festival presenteert dit videoconcert live vanuit De Duif te Amsterdam in samenwerking met Stadsherstel.