Kleine concerten tot 30 bezoekers zijn weer mogelijk. Alle activiteiten worden conform de richtlijnen van het RIVM uitgevoerd.

Zeven Bruggen Festival: Intieme Brieven

Amsterdam, Amstelkerk, dinsdag 16 maart 2021, 21:00 - 22:00 uur

Info
Tickets
Vragen

Leoš Janáček werd op zijn 63ste smoorverliefd op 38 jaar jongere Kamila. Ondanks dat zij geen blijk gaf van interesse in hem of zijn muziek, schreef hij de laatste twaalf jaar van zijn leven 700 liefdesbrieven. Deze liefde voor haar heeft hij in zijn laatste levensjaar in zijn tweede strijkkwartet verklankt. Hij gaf het zelf de naam Intieme Brieven om te voorkomen dat 'idioten' er een eigen invulling aan zouden geven.

Het werk wordt kort ingeleid met het verhaal over Kamil, zodat het publiek wordt meegenomen in de belevings- en klankwereld van Janáček. Per deel zal een van de musici vertellen waar het over gaat en wordt een persoonlijk favoriet kort fragment alvast gespeeld. Zo wordt er verteld dat het eerste deel over de eerste ontmoeting met Kamila gaat en is het derde deel een ode aan hun niet bestaande, ongeboren liefdesbaby. Het verhaal achter de muziek, de componist en de musici die het spelen, zorgen voor een intensere en persoonlijke ervaring voor het publiek.

De afgelopen zeven jaar presenteerde het Zeven Bruggen Festival sfeervolle, kleinschalige kamermuziekconcerten op prachtige, vaak ongewone locaties in het hart van Amsterdam. Dit jaar zijn we door de corona-maatregelen gedwongen een andere koers te varen waarmee we door kunnen gaan met het brengen van mooie muziek samen met boeiende verhalen. Het festival speelt zich dit jaar geheel af in de historische Amstelkerk, op dinsdagavonden in het midden van de maand, te beginnen op dinsdagavond 17 november.

Coronamaatregelen
Er is slechts plek voor 30 bezoekers per concert, waarbij elk optreden een uur duurt. Wij vragen iedereen mondmaskers te dragen, behalve als men op de plek zit. Het is allemaal wat anders, en misschien minder gezellig, maar zo kunnen wel doorgaan met wat we het liefste doen: live mooie kamermuziek spelen voor een enthousiast publiek!

Programma:
Leoš Janáček (1854-1928) Intieme Brieven, strijkkwartet nr. 2


Agenda


Zeven Bruggen Festival Festivals Klassiek

Zeven Bruggen Festival

Sfeervol, kleinschalig kamermuziekfestival op prachtige, vaak ongewone locaties in het hart van Amsterdam.