Update: de komende tijd zijn er geen concerten mogelijk. Videoconcerten zijn toegestaan zonder publiek in de zaal. Als een gepland concert wordt afgelast ontvangt u binnen enkele dagen bericht van de organisator.

Ad Mosam voucher

Voucher, geldig tot, zaterdag 1 januari 2022

Info
Tickets
Contact

Wat is er met kerst mooier dan je onder te dompelen in een prachtig concert? Ad Mosam combineert twee korte kerstconcerten – elk in een prachtige kerkruimte – tot één bijzondere kerstervaring. Eeuwenoude melodiëen maken dierbare herinneringen in u wakker. Onbekende barokke meesters doen u verwonderen over de rijke kersttraditie.

U bezoekt op één avond twee korte concerten met twee verschillende bezettingen. Vanwege de beperkende maatregelen is er slechts plek voor 30 bezoekers per concertlocatie. Natuurlijk houden wij ons aan de coronamaatregelen en wordt er rekening gehouden met ruim 1,5 meter afstand tussen iedere bezoeker of huishouden. Het is niet mogelijk om de programma-onderdelen los te bezoeken.

Programma-onderdeel 1
Tijdloos zijn de koraalmelodiëen van Johann Sebastian Bach, Michael Praetorius en Samuel Scheidt die de warmte oproepen van het authentieke kerstgevoel. Ze omlijsten de meer feestelijke kerstmuziek zoals Es ist ein Ros entsprungen, O Jesulein Süss en Wie schön leuchtet der Morgenstern. Dit concert voeren wij uit met een prachtig vocaal kwartet, orgel en cello.

Programma-onderdeel 2
Begeleid door lantaarnlicht gaat u naar de tweede kerkruime waar we u betoveren met onbekende feestelijk muziek voor sopraan, trompet, en klein ensemble.

Van het tedere Ave Maria van Johann Melchior Gletle tot het verhalende Weihnachtskonzert van Vierdanck; van de uitbundige trompetklanken van Buonamente tot de intieme vioolklanken van Biber. Een bezielend programma met Lore Binon en haar kleurenrijke sopraanstem.

Uitvoerenden:
Ad Mosam BaRock
o.l.v. Huub Ehlen en Patrick Vaessens
m.m.v. Lore Binon, sopraan

Programma:
Vom Himmel hoch: een feestelijk én intiem kerstconcert
Vocale en instrumentale kerst- en advent muziek van Bach, Praetorius, Biber, e.a.


Agenda


Johann Sebastian Bach AD MOSAM Sittard Kerstconcerten Klassiek

AD MOSAM

Het in Sittard gevestigde, maar internationaal samengestelde barokensemble AD MOSAM is een ensemble van hoog niveau met gespecialiseerde instrumentalisten, solisten en een professioneel koor. Of het nu onbekende barokke juweeltjes zijn of de grote bekende werken, in de expressieve uitvoeringen klinkt hun passie voor muziek en liefde voor het publiek.