Update: de komende tijd zijn er geen concerten mogelijk. Videoconcerten zijn toegestaan zonder publiek in de zaal. Als een gepland concert wordt afgelast ontvangt u binnen enkele dagen bericht van de organisator.

Apollo Ensemble: Händel - Brockespassie (videoconcert)

Videoconcert, Online, maandag 1 februari - maandag 5 april 2021

Info
Tickets
Contact
T/m 5 april (20.00 uur) kunt u via deze pagina een toegangskaart kopen om direct dit videoconcert te bekijken. Na reserveren is het videoconcert direct beschikbaar in uw reservering.

Händels Brockes-Passion is de eerste aflevering in een spraakmakend passiedrieluik van het Apollo Ensemble, gebaseerd op het beroemde libretto (1712) van de destijds baanbrekende tekstschrijver B.H. Brockes. Geniet met dit videoconcert van deze bijzondere passie in de aanloop naar Pasen.

Brockes’ tekst is niet liturgisch en volgt niet één evangelie, maar gaat uit van de persoonlijke emotie. Händel componeerde vanuit de Italiaanse operatraditie en voerde zijn passie in kleine bezetting uit met operazangers, zoals het Apollo Ensemble nu ook doet: 8 zangers en 12 instrumentalisten.

Uitvoerenden:
Renate Arends & Elvire Beekhuizen, sopraan
Franske van der Wiel & Nicola Wemyss, alt
Falco van Loon & Pablo Gregorian, tenor
Michiel Meijer & Robert Brouwer, bas

Viool 1: David Rabinovich, Liesbeth Nijs, Daphne Oltheten
Viool 2: Marc Cooper, Lilia Slavny
Altviool: Annemarie Kosten-Dür
Cello: Cassandra Luckhardt
Contrabas: Jesse Solway
Klavecimbel/Orgel: Marion Boshuizen
Hobo: Ofer Frenkel en Robert de Bree
Fagot: Thomas Oltheten


Agenda


Georg Friedrich Händel Apollo Ensemble Videoconcerten

Apollo Ensemble

Het Apollo Ensemble bestaat uit enthousiaste topmusici afkomstig uit alle delen van de wereld! Met hun passie, durf en creativiteit weten ze vele harten voor hun muziek te veroveren.