Update: de komende tijd zijn er geen concerten mogelijk. Videoconcerten zijn toegestaan zonder publiek in de zaal. Als een gepland concert wordt afgelast ontvangt u binnen enkele dagen bericht van de organisator.

Ad Mosam Barock: Stabat Mater (videoconcert)

Videoconcert, Online, zaterdag 20 maart 2021, 20:00 - 21:30 uur

Info
Tickets
Contact

Diep geroerd was het publiek bij de Stabat Mater concerten van Ad Mosam in het seizoen 2018-2019. Het verdriet van de treurende moeder aan de voet van het kruis raakt ons nog altijd diep. Dit beeld vol emotie en menselijk drama inspireerde talloze componisten tot het schrijven van de prachtigste muziek. Ook in 2021 trakteren wij ons publiek op de beroemde versie van Pergolesi.

Maar dit jaar combineren wij dit iconische werk met het iets lichtvoetiger Stabat Mater van Alessandro Scarlatti, eveneens voor twee solisten en orkest. Het emotionele rustpunt in het programma wordt gevormd door een heerlijk concerto grosso van diezelfde Scarlatti.

Uitvoerenden:
Ad Mosam BaRock o.l.v. Huub Ehlen
Elke Janssens, sopraan
Oscar Verhaar, altus

Programma:
Stabat Mater – G.B. Pergolesi
Concerto Gross – A. Scarlatti
Stabat Mater – A. Scarlatti


Agenda


AD MOSAM Limburg Pergolesi: Stabat Mater Sittard

AD MOSAM

Het in Sittard gevestigde, maar internationaal samengestelde barokensemble AD MOSAM is een ensemble van hoog niveau met gespecialiseerde instrumentalisten, solisten en een professioneel koor. Of het nu onbekende barokke juweeltjes zijn of de grote bekende werken, in de expressieve uitvoeringen klinkt hun passie voor muziek en liefde voor het publiek.