Ad Mosam Barock: Stabat Mater (videoconcert)

Videoconcert, Online, zaterdag 20 maart 2021, 19:30 - 21:30 uur

Dit event is voorbij. Kijk in de agenda van Ad Mosam voor nieuwe data.

Info

Let op: u kunt dit videoconcert direct na reserveren bekijken, t/m het Paasweekend. Het concert wordt voorafgegaan door een workshop van ca. 30 minuten.

Diep geroerd was het publiek bij de Stabat Mater concerten van Ad Mosam in het seizoen 2018-2019. Het verdriet van de treurende moeder aan de voet van het kruis raakt ons nog altijd diep. Dit beeld vol emotie en menselijk drama inspireerde talloze componisten tot het schrijven van de prachtigste muziek. Ook in 2021 trakteren wij ons publiek op de beroemde versie van Pergolesi.

Maar dit jaar combineren wij dit iconische werk met het iets lichtvoetiger Stabat Mater van Alessandro Scarlatti, eveneens voor twee solisten en orkest. Het emotionele rustpunt in het programma wordt gevormd door een heerlijk concerto grosso van diezelfde Scarlatti.

Gratis workshop
Bestellers kunnen voorafgaand aan het concert (gratis) een korte workshop meemaken. Daarin laten we u horen hoe Scarlatti en Pergolesi de tekst in hun muziek vormgeven. U krijgt een toelichting op interessante overeenkomsten en verschillen en de keuzes die AD MOSAM maakt bij de uitvoering daarvan. Het zal u zeker in staat stellen nog meer van het concert te gaan genieten.