Update: de komende weken zijn er nog geen concerten met publiek mogelijk. Videoconcerten zijn toegestaan zonder publiek in de zaal. Als een gepland concert wordt afgelast ontvangt u binnen enkele dagen bericht van de organisator.

Zeven Bruggen Festival: Messiaen (videoconcert)

Videoconcert, Live, woensdag 14 april 2021, 20:30 - 21:30 uur

Info
Tickets
Contact

Het Kwartet voor het Einde der Tijden voor piano, klarinet, viool en cello van de Franse componist Olivier Messiaen is een van de meest iconische kamermuziekwerken van de twintigste eeuw. Gecomponeerd en in première gebracht in 1941 in een Duits krijgsgevangenenkamp is dit werk van Messiaen al vroeg door vele mythes omgeven. Het kwartet heeft acht delen met verschillende ensemblevormen waarin allerlei bijzondere kenmerken van de muziek van Messiaen te vinden zijn, zoals zijn liefde voor vogelgezang, zijn interesse in rythmiek en zijn welhaast extatische, katholieke geloofsbeleving. Het boek Openbaringen uit de Bijbel vormt de grondslag voor delen met titels als Vocalise voor de Engel die het Einde der Tijden aankondigt, de Afgrond der Vogels, Dans van de razernij voor de zeven trompetten tot Lofzang op de Eeuwigheid van Jezus.

Dit bijzondere meesterwerk is niet zo vaak te horen: het Zeven Bruggen Festival nodigt u daarom graag uit om dit livestream concert met ons mee te maken! Het festival presenteert dit videoconcert live vanuit De Duif te Amsterdam in samenwerking met Stadsherstel.

Uitvoerenden:
Lonneke van Straalen, viool
Arno Stoffelsma, klarinet
Jan Bastiaan Neven, cello
Edward Janning, piano

presentatie: Mattijs van de Woerd

Programma:
Olivier Messiaen (1908-1992): Quatuor pour la fin du temps / Kwartet voor het Einde der Tijden


Agenda


Amsterdam Noord-Holland Zeven Bruggen Festival Videoconcerten

Zeven Bruggen Festival

Sfeervol, kleinschalig kamermuziekfestival op prachtige, vaak ongewone locaties in het hart van Amsterdam.