Bachfestival Dordrecht: Jef Neve - Strijkers aan zet

Dordrecht, Buitenpodium Energieplein, zaterdag 26 juni 2021, 11:00 - 12:00 uur

Info

Let op: dit programma maakt verplicht onderdeel uit van het protocol 'Testen voor toegang'. Dit houdt in dat u ofwel volledig gevaccineerd dient te zijn (en dit kunt aantonen via de CoronaCheck app of een papieren vaccinatiebewijs) of een recente negatieve coronatest nodig heeft om toegang te krijgen tot dit concert. Aanmelden voor deze test kan alleen via de website www.testenvoortoegang.org.

Speciaal voor het Bachfestival schrijft de Vlaamse componist Jef Neve een nieuwe compositie, geïnspireerd op werk van Bach. Op ons buitenpodium betreden het Dordrechts kamerorkest en amateurstrijkers uit de regio het podium en trekken gezamenlijk op in dit nieuwe werk. Vier professionele Dordtse violisten, begeleid door hun studenten, laten een dialoog horen tussen hedendaagse muziek, muziek van J.S. Bach én van zijn inspirators.

Bach is voor velen een inspiratiebron maar Bach liet zich zelf ook inspireren. Zo heeft het vioolconcert in b-klein van Vivaldi Bach geïnspireerd tot zijn Concert in a-klein voor vier klavecimbels en strijkorkest. We kiezen in dit concert voor het vioolconcert van Vivaldi en laten dit uitvoeren door vier solo strijkers uit de regio.