Bachfestival Dordrecht: Jef Neve - Strijkers aan zet

Dordrecht, Buitenpodium Energieplein, zaterdag 26 juni 2021, 11:00 - 12:00 uur

Info
Tickets
Contact
Let op: de buitenconcerten van Bachfestival Dordrecht 2021 maken onderdeel uit van het protocol 'Testen voor toegang'. Dit houdt in dat u ofwel gevaccineerd dient te zijn of een recente negatieve coronatest nodig heeft om toegang te krijgen tot dit concert. Aanmelden voor deze test kan alleen via de website www.testenvoortoegang.org, in de week voorafgaand aan het festival.

Speciaal voor het Bachfestival schrijft de Vlaamse componist Jef Neve een nieuwe compositie, geïnspireerd op werk van Bach. Op ons buitenpodium betreden het Dordrechts kamerorkest en amateurstrijkers uit de regio het podium en trekken gezamenlijk op in dit nieuwe werk. Vier professionele Dordtse violisten, begeleid door hun studenten, laten een dialoog horen tussen hedendaagse muziek, muziek van J.S. Bach én van zijn inspirators.

Bach is voor velen een inspiratiebron maar Bach liet zich zelf ook inspireren. Zo heeft het vioolconcert in b-klein van Vivaldi Bach geïnspireerd tot zijn Concert in a-klein voor vier klavecimbels en strijkorkest. We kiezen in dit concert voor het vioolconcert van Vivaldi en laten dit uitvoeren door vier solo strijkers uit de regio.

Uitvoerenden:
Dordrechts Kamerorkest
Wendy Roobol – sopraan
Pieternel Berkers – Accordeon

Programma:
Antonio Vivaldi – RV 580, Concert voor vier violen in b-klein

J.S. Bach – uit: BWV 243, Magnificat – Et Exultavit

J.S. Bach – BWV 36, Aria Auch mit gedämpten, schwachen Stimme

Toshio Hosokawa – Melodia (1979)

J.S. Bach – BWV 1060R, concert voor viool en hobo in c-klein

Jef Neve – Meditation for accordeon and strings (wereldpremière)