Kamermuziekconcert Het Collectief

Haarlem, Nieuwe Kerk, maandag 19 juli 2021, 20:15 - 21:30 uur

Info
Tickets
Contact
Bent u van plan meerdere programma's van het festival te bezoeken? Als u reserveert voor drie of meer (betaalde) programma's ontvangt u 10% korting. Reserveren voor drie programma's of meer kan via deze pagina.

Voor het eerste concert van het Internationaal Orgelfestival Haarlem nemen we plaats in de Doopsgezinde Kerk. In deze sfeervolle Haarlemse schuilkerk speelt het Vlaamse topensemble Het Collectief een prachtig laat 19e-eeuws programma voor viool, klarinet, fluit, cello, vleugel en harmonium. De expressieve muziek van Brahms, Berg, Schönberg, Dvorak en Karg-Elert brengt u in een totaal andere klankwereld.

Het Collectief, bestaande uit Wibert Aerts (viool), Julien Hervé (klarinet), Thomas Dieltjens (piano), Toon Fret (fluit), Martijn Vink (cello), speelt samen met Dirk Luijmes, een van Nederlands meest gevierde harmoniumspelers.

Programma:
Werken van Litolff, Berg, Schönberg, Dvorak, Karg-Elert en Brahms

Coronamaatregelen
Wij doen er alles aan om voor onze bezoekers, musici en medewerkers een veilige festivalbeleving te creëren. Van onze bezoekers verwachten wij dat zij zich ook aan de dan geldende richtlijnen houden. Zo maken we er samen een fantastisch én veilig festival van. Indien u voorafgaand aan dit evenement ziekteverschijnselen vertoont, verzoeken wij u voor uw en onze veiligheid om thuis te blijven. Persoonlijke omstandigheden of overwegingen, met betrekking tot het coronavirus of anderszins, vormen geen aanleiding tot restitutie.

Agenda


Orgel Orgelmuziek Haarlem Noord-Holland Internationaal Orgelfestival Haarlem

Internationaal Orgelfestival Haarlem

Van 19 tot en met 24 juli 2021 laat het Internationaal Orgelfestival Haarlem (opgericht in 1951!) van zich spreken. Na een jaar gedwongen zwijgen, staan in deze week de orgels en de carillons van Haarlem weer vol in de schijnwerpers tijdens concerten, beiaardbespelingen en een carillonexcursie én het vermaarde Internationaal Improvisatieconcours. Geniet van Haarlem, geniet van de Haarlemse orgelrijkdom, en laat je verrassen door oude en nieuwe orgelklanken, improvisaties en spannende kunstige combinaties waarbij grenzen verdwijnen.