Coronamaatregelen
Vanaf zaterdag 25 september (tot tenminste 1 november) vraagt de organisator u mogelijk om een coronatoegangsbewijs bij concertbezoek. Meer informatie daarover vindt u op de reserveringspagina's van de diverse concerten.

Orlando Festival: Solo, duo, trio, kwartet

Kerkrade, Abdij Rolduc, vrijdag 20 augustus 2021, 20:00 - 22:00 uur

Info

Samen met twee nog te selecteren jonge musici uit de European Summer Course spelen Peter Brunt en Dirk Luijmes de Bagatellen van Dvořák voor de unieke combinatie van harmonium, twee violen en een violoncello.

Smetana’s leven kende tussen 1854 en 1856 vele tragedies, drie van zijn vier dochters overleden in die jaren. Ter nagedachtenis aan zijn oudste dochter componeerde hij het sterk autobiografische pianotrio, waarin droefheid en somberte tot uitdrukking worden gebracht.

Beethoven toont zijn bewondering voor Mozart in de variaties op een thema uit Die Zauberflöte. Zo wordt het duet tussen Pamina en Papageno een dialoog tussen piano en violoncello, waarbij Beethoven het thema op ingenieuze wijze van diverse kanten belicht. Het Nemtsov Duo speelt ook nog zijn eerste sonate met een virtuoze pianopartij die door Beethoven werd vertolkt bij de eerste uitvoeringen.

De geboren Griekse componiste Calliope Tsoupaki woont sinds 1988 in Nederland. Ze is docente compositie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Van 2018 tot 2020 was ze Componist des Vaderlands. Voor Larissa Groeneveld schreef ze een solowerk dat vanavond de eerste uitvoering beleeft.