Margaretha Consort: Breath of Freedom

Zondag 22 augustus 2021, 15:00 - 16:05 uur

Driebergen-Rijsenburg, De Cultuurhoek

Margaretha Consort: Breath of Freedom

Driebergen-Rijsenburg, De Cultuurhoek, zondag 22 augustus 2021, 15:00 - 16:05 uur

Info

Fonkelnieuwe muziek van twee jonge componisten, gecomponeerd in coronatijd: beleef het mee met het Margaretha Consort! In Breath of Freedom komen belangrijke thema's aan de orde. Thema's als schoonheid, verbondenheid en liefde. En vrijheid, vooral vrijheid, want vrijheid is een groot goed, iets waar we zuinig op moeten zijn.

Frank Wakelkamp (1967) en Channe Visscher (1996) componeerden in opdracht van het Margaretha Consort vijf nieuwe stukken. Muziek voor twee of meer zangstemmen en viola da gamba's. Zo krijgen we dus een uniek klankpalet van 17e eeuwse en hedendaagse klanken. En niet alleen de muziek, maar ook de teksten zijn interessant. Zo is daar Johannes Kepler, astronoom in de 17e eeuw. Hij schrijft over sterren en planeten die de weidsheid laten zien en de oneindigheid van ons bestaan.

Maar we blijven ook heel dicht bij de grond wanneer de schoonheid wordt bezongen van een mooie vrouw. Zelfs een ooit gedane, memorabele opmerking van iemand uit ons publiek is op muziek gezet. Dat wordt genieten dus van vertrouwde en nieuwe klanken en van vertrouwde en nieuwe woorden.

Breath of Freedom zal vijf keer worden uitgevoerd op drie plaatsen in Nederland. De prachtige Statenzaal van het Drents Museum is een mooi decor, maar ook in de twee kleine, sfeervolle theaterzaaltjes in Driebergen en Coevorden zal het een uiterst intiem en sfeervol gebeuren worden!

De concerten duren ruim een uur en er is geen pauze. Na het concert is er gelegenheid nog wat te drinken en na te praten. De concerten worden geheel coronaproof georganiseerd met inachtneming van anderhalve meter afstand. Let op: u heeft dus geen coronatoegangsbewijs nodig voor toegang tot dit concert. Wij volgen de richtlijnen van het RIVM.