Kamerkoor Amsemble: Membra Jesu Nostri - Buxtehude

Amsterdam, De Waalse Kerk, zondag 27 maart 2022, 15:15 - 16:15 uur

Info

Het fraaie kamerkoor Amsemble voert op 27 maart het Membra Jesu Nostri uit van Dietrich Buxtehude (1637-1707) in de Waalse kerk van Amsterdam.

Dietrich Buxtehude is één van de grootste componisten die Duitsland heeft voortgebracht. Ook de grote Bach had bewondering voor hem en reisde honderden kilometers te voet om hem te horen spelen. Zijn bekendste vocale werk Buxtehude is zijn Membra Jesu nostri.

De volledige Latijnse titel Membra Jesu nostri patientis sanctissima betekent 'De zeer heilige delen van het lijdende (lichaam) van onze Jezus' Het stuk is opgebouwd uit zeven korte cantates. Elke cantate verwijst naar een lichaamsdeel van Christus: de voeten, de knieën, de handen, de zijde, de borst, het hart en het gezicht. Het werk is geschreven voor koor, solisten, strijkers ensemble en continuo. Een bijzonder en contemplatief werk dat de oude muziekliefhebber zal roeren.

Couleur Vocale is een concertserie in De Waalse Kerk voor Amsterdamse koren en vocale ensembles, en natuurlijk ook voor liefhebbers van vocale muziek uit het hele land.. Meer weten over deze serie en de andere concerten? Bekijk dan de informatiepagina.