Pantus & Friends: Parsifal – derde acte

Vrijdag 17 september 2021, 20:30 - 21:45 uur

Amsterdam, Dominicuskerk

Pantus & Friends: Parsifal – derde acte

Amsterdam, Dominicuskerk, vrijdag 17 september 2021, 20:30 - 21:45 uur

Info

Concerten 2022

Volledige uitvoering van de derde acte van Wagners opera Parsifal, in een bewerking voor drie zangers, piano, harmonium, synthesizer, basgitaar en klokken. In deze sterk gereduceerde versie zingen drie mensen de vier rollen. De handeling vindt plaats in de huiskamer van een verpleegtehuis. De kamer is bevolkt met patiënten die op de dood wachten, en hun verzorgend personeel. We zitten dus in feite allemaal in de wachtkamer, wachtend op verlossing. Ondertussen klinkt de bedwelmende, meditatieve muziek van Wagner. Een opera als een spirituele sessie in een mystieke omgeving.

De uitvoeringen vinden plaats in kerken met een opvallend katholiek interieur, zoals de Dominicuskerk in Amsterdam en de Cenakelkerk in De Heilig Landstichting (bij Nijmegen). Deze kerkinterieurs vormen het natuurlijke decor voor Wagners laatste werk en spelen een belangrijke rol in de apotheose van de opera.

De uitvoeringen worden in het Duits gezongen en Nederlands ondertiteld, en zijn mede mogelijk gemaakt door het Kickstartfonds en Fonds Podiumkunsten.

Coronamaatregelen: geen coronatoegangsbewijs nodig
Let op: dit concert is zonder coronatoegangsbewijs via de CoronaCheck-app te bezoeken en wordt volledig coronaproof georganiseerd. U wordt gevraagd onderling 1,5 meter afstand te houden en zich aan alle basisregels te houden. In de zaal worden zitplaatsen ingericht zodat daar ook de benodigde afstand kan worden bewaard.