Coronamaatregelen per 28-11:
Vanaf zondag 28 november zijn avondconcerten met publiek voor minimaal 3 weken niet mogelijk. Als u een reservering heeft voor die periode hoort u in de loop van de komende week wat dit voor uw reservering betekent.

Nederlandse Bachvereniging: Matthäus-Passion

Nederland, Diverse locaties, zaterdag 2 - zaterdag 16 april 2022

Info
Tickets
Contact

Dit jaar, in 2022, viert de Nederlandse Bachvereniging een 100 jaar oude traditie: al sinds 1922 voeren wij Bachs Matthäus-Passion uit in de Grote Kerk Naarden. Bij de Nederlandse Bachvereniging speelde Shunske Sato dit werk de afgelopen jaren onder leiding van een keur aan bekende gastdirigenten. In zijn vierde seizoen als artistiek leider leidt Shunske Bachs meesterwerk zelf, als violist vanaf de eerste lessenaar.

Hij is overtuigd van de bijzondere kracht die uitgaat van deze werkwijze, die in de tijd van Bach heel gebruikelijk was. In de Matthäus-Passion gaan verschillende groepen met elkaar in dialoog. Bach werkte dat muzikaal uit door voor twee ensembles te schrijven. Shunske wil daarom de akoestische mogelijkheden optimaal benutten: “Ik werk met een ruimtelijke opstelling, waarbij de twee ensembles uit elkaar staan; Bachs stereo-effect komt dan extra goed tot zijn recht en dat voegt iets wezenlijks toe aan de Matthäus.”

Uitvoerenden:
Netherlands Bach Society
Shunske Sato, viool en leiding

Daniel Johannsen, evangelist
Marie Louise Werneburg, sopraan I
Alex Potter, alt I
Zachary Wilder, tenor I
Dominik Wörner, bas I
Lucia Caihuela, sopraan II
Christopher Ainslie, alt II
Benedict Hymas, tenor II
Wolf Matthias Friedrich, bas IIJohann Sebastian Bach Bach: Matthäus-Passion Nederlandse Bachvereniging

Nederlandse Bachvereniging

De Nederlandse Bachvereniging werd opgericht in 1921 om Bachs Matthäus-Passion uit te voeren in de Grote Kerk in Naarden. In kleinere bezetting en bewust in een kerk, als tegenhanger van Willem Mengelbergs uitvoeringen in het Amsterdamse Concertgebouw. Door de jaren heen groeide de Bachvereniging uit tot een toonaangevend ensemble met een flexibele kern.