Trio NonA: Franse muziek in Doesburg

Doesburg, Podium Doesburg, zondag 16 oktober 2022, 15:00 - 16:00 uur

Info
Tickets
Contact
Dit concert stond gepland voor vrijdag 11 februari, maar is verplaatst naar zondag 27 maart.

Het Trio NonA onder leiding van Tatjana Neufeld debuteert voor het eerst in Nederland en speelt een prachtig Frans programma bij Podium Doesburg in de gelijknamige, historische Hanzestad. Tatjana speelt kamermuziek in de bijzondere samenstelling van fluit, klarinet en piano. Vanavond klinken werken van Fauré, Debussy, Schmitt, Chopin en Saint – Saëns.

In de Dolly Suite van Fauré wisselen vier wonderlijk mooie delen elkaar af met vrolijke Allegretto Moderato en Allegro Vivo, in een dialoog tussen fluit, klarinet en piano. Gevolgd door Claire de lune de beroemde suite van Debussy in een piano solo. Het trio vervolgd dan met het ten onrechte minder vaak uitgevoerde Trio van Schmitt, een sonatine met een intiem middendeel vergezeld met virtuoze hoekdelen. Verschillende etudes van Chopin Op.10 & 25. Het slotstuk wordt gevormd door het grote Trio - Tarantella Op.6 van Saint – Saëns.

Tatjana Neufeld (piano) won tal van concoursen, waaronder het International Grotrain-Steinweg Competition en het International Piano Open. Later volgde een debuut in de Stadhalle Braunschweig met het tweede pianoconcert van S. Rachmaninov. Zij ontving een beurs, waarmee ze gedurende drie jaren concerten gaf in de Verenigde Staten, Italie en Rusland. Ook gaf zij concerten in de concertseries van ‘The next generation’, ‘Young Stars’ en in de concertserie van de Berliner Philharmoniker. De laatste jaren heeft Tatjana zich volledig gewijd aan kamermuziek.

Matan David (klarinet) werd geboren in Israël en studeerde in Jeruzalem bij Itzhak Katzap en later bij prof. Ilan Schul. In 2004 verhuisde naar Duitsland waar zij afstudeerde aan de Hochschule für Musik bij prof. Hans Klaus. Zij specialiseerde zich in de Auryn Quartet-klas in kamermuziek wat nu haar belangrijkste werkterrein is als klarinetist.

Karina Skrzypczak (Fluit) werd geboren in Polen. Haar eerste fluitlessen kreeg ze op 7-jarige leeftijd. Na haar afstuderen aan de Muziekhogeschool in Wrocław begon ze haar bachelor aan het Conservatorium Maastricht in Nederland. Daar studeerde ze dwarsfluit in de klassen van Prof. Philipp Benoit en Peter Rijkx. Ze verhuisde naar Duitsland waar ze haar master afrondt aan de Hochschule für Musik in de klas van Prof. Hans-Jörg Wegner. Zij is fluitist in verschillende ensembles zoals Earquake Detmold en het Ensemble MusikFabrik.

Programma:
Gabriel Faure – selection from “Dolly Suite”
1. Berceuse
2. Mi-a-ou
3. Le Jardin de Dolly
4. Pas Espagnole
Voor fluit | klarinet | piano bewerkt door Matan David

Claude Debussy – Suite Bergamasque L.75
Claire de lune voor piano solo

Florent Schmitt – Sonatine en Trio Op.85
I. Assez anime
II. Assez Vif
III. Tres lent
IV. Anime
Voor fluit | klarinet | piano

Frederic Chopin – etudes
Voor piano solo

Camille Saint- Saëns – Tarantella Op. 6
Voor fluit | klarinet | pianoFrédéric Chopin Claude Debussy Kamermuziek Gabriel Fauré Camille Saint-Saëns Gelderland Doesburg Trio NonA Aljosja Classical Talent

Trio NonA

Het Franse Trio NonA staat onder leiding van pianiste Tatjana Neufeld en speelt kamermuziek in de bijzondere samenstelling van fluit, klarinet en piano.


Uitgelicht