Bachfestival Dordrecht 2022: Dagprogramma 25 juni

Dordrecht, Diverse locaties, zaterdag 25 juni 2022, 15:00 - 21:00 uur

Info

Op de slotdag van het Bachfestival Dordrecht kunt u genieten van twee bijzondere uitvoeringen van Johannette Zomer, Mike Boddé en friends en het Norwegian Soloist’ Choir. Reserveer nu een dagkaart met Early-Bird korting.

Johannette Zomer, Mike Boddé en friends (15.00 uur, locatie ntb)
Laat je op deze laatste zaterdag van ons festival meevoeren door Johannette Zomer, Mike Boddé en friends door bijna 1000 jaar muziekgeschiedenis. We starten met Hildegard von Bingen en eindigen met Joni Mitchell, Gershwin en natuurlijk Bach. Johannette en Mike weten als geen ander hoe je deze reis moet begeleiden. Ze zijn allebei, op compleet eigen wijze, al decennia niet meer weg te denken van de Nederlandse podia en hebben beiden een indrukwekkend genre overstijgend oeuvre op hun naam staan. Stap in, en geniet van zowel de reis als de reisleiding tijdens deze tocht van Barok naar Broadway!

Norwegian Soloist’ Choir (20.00 uur, Augustijnenkerk)
Helemaal vanuit Oslo komt het Norwegian Soloist’ Choir, verreweg onze noordelijkste gasten van het festival. Sinds 1950 maakt het Noorse ensemble furore met schitterende uitvoeringen van verrassend repertoire. Altijd anders, altijd bijzonder en altijd top of the notch. In 2018 werd hun cd met Bachmotetten bekroond met de prestigieuze ‘Diapason d'or de l'année’ in Frankrijk.

Een theatraal concert waarin poëzie en nieuw geschreven teksten hand in hand gaan met de prachtige koormuziek uit Scandinavië. Het motet Jesu meine Freude BWV 227 staat centraal in dit programma. Daaromheen vouwen we Folk music uit Noorwegen en Scandinavisch nieuw werk. 
Eén acteur, één stem tegenover een groots koor. Je wordt meegenomen in het verhaal van de fantasieën van J.S. Bach. Over het leven, over de onmogelijkheden, maar ook over de liefde en alledaagse overdenkingen. Gewoon zoals jij en ik. Kom dichter bij de componist Bach en luister naar Exchanges of Light.