Cello OpMaat: Ochtendconcert en masterclass

Dordrecht, Trinitatiskapel, zaterdag 28 mei 2022, 09:00 - 11:30 uur

Info
Tickets
Contact

Ochtendconcert en masterclass door cellist Jeroen den Herder, als hoofdvakdocent cello verbonden aan de conservatoria van Amsterdam en Rotterdam. Hij speelt, geeft les en gaat op informele wijze in gesprek met de studenten. Ook brengt hij in kaart wat de wensen, ambities en verwachtingen van de cellostudenten zijn voor het educatieve deel van Dordt in Cello 2023. Met de uitkomsten van deze gesprekken wordt te zijner tijd rekening gehouden bij het samenstellen van het educatieprogramma, zodat we de deelnemers zoveel mogelijk een programma ‘op maat’ kunnen aanbieden.

Dit programma is onderdeel van het eendaagse festival Cello OpMaat. Cello OpMaat, is een aantrekkelijk en toegankelijk dagprogramma vol cellomuziek, als opmaat naar de volgende editie van festival Dordt in Cello in 2023. Een programma waarin alle publieksgroepen iets van hun gading kunnen vinden, met educatie, ontmoeting en beleving en tal van muzikale, theatrale en dichterlijke activiteiten.

Programma:
Schumann Romance
Debussy sonate
Chopin PolonaiseDordrecht Zuid-Holland Dordt in Cello Festivals Klassiek

Dordt in Cello

‘Dordt in Cello', het oudste cellofestival van Nederland, vindt eens in de 2 jaar plaats en onderscheidt zich door een speelse en onconventionele programmering, die elke editie opnieuw een breed en divers publiek weet aan te spreken. In mei 2022 vindt eenmalig een eendaags mini-festival plaats: Cello OpMaat.