Pianorecital Yang Yang Cai

Rhenen, Cunerakerk, zaterdag 15 april 2023, 20:00 - 22:00 uur

Dit event is voorbij. Kijk in de agenda van Yang Yang Cai voor nieuwe data.

Info

Yang Yang Cai (1998) is één van de grootste pianotalenten van haar generatie, geprezen om haar verfijnde, esthetische vertolking en technische beheersing. Ze begon op vijfjarige leeftijd pianolessen te volgen bij Noor Relijk. Toen ze tien jaar was werd zij aangenomen in de klas van de vooraanstaande pianopedagoog Jan Wijn, bij wie zij ruim tien jaar heeft gestudeerd. In mei 2019 behaalde zij haar Bachelor aan het Conservatorium van Amsterdam met uitmuntende beoordelingen. Sinds oktober 2020 studeert zij aan de fameuze Imola Piano Academy bij Enrico Pace.

 

Yang Yang heeft talloze masterclasses gevolgd bij onder andere Boris Berman, Matti Raekallio, Mikhail Voskresensky, Jacques Rouvier, Dominique Merlet, Igor Roma, Frederic Chiu, Klaus Hellwig, Arie Vardi en Maria João Pires. In 2008 behaalde zij de eerste prijs op het Steinway Piano Concours. Daarop mocht zij als negenjarige Nederland op het Internationale Steinway Festival vertegenwoordigen. In 2012 won zij opnieuw het Steinway Piano Concours. In 2013 behaalde Yang Yang de eerste prijs in de Junior Finale van het internationale Young Pianist Foundation (YPF) Concours. In 2017 verwierf zij de Classic Young Masters Award. Op 10 februari 2019 is Yang Yang uitgeroepen tot de grote winnaar van de prestigieuze Grand Prix Youri Egorov in de internationale YPF Piano Competition; een zware competitie met als hoogtepunt haar vertolking van het tweede pianoconcert van Chopin, samen met het symfonieorkest van het Conservatorium van Amsterdam onder leiding van Jean-Bernard Pommier.

Zij verkent bij ieder concert verschillende manieren om een connectie te maken met haar luisteraars die boven woorden uitstijgt. Via een eerlijke en open manier van musiceren wil Yang Yang aan een breed publiek laten zien dat muziek een universele taal is die iedereen verstaat.

Programma
Franz Liszt (1811 - 1886)

Trois études de concert, S144​
Apparitions, S155
1. Senza lentezza quasi Allegretto
2. Vivamente
Grandes études de Paganini, nr. 2, S141/2​
Valse-Impromptu, S213
Etude nr. 12, S139

Pauze

Frédéric Chopin (1810 - 1849)

Piano sonata nr. 3, opus 58
1. Allegro maestoso
2. Scherzo. Molto vivace – Trio
3. Largo
4. Finale. Presto non tanto

Prijzen
Volwassenen € 30
CJP/student € 15
Jeugd t/m 18 jaar - gratis

Prijzen zijn inclusief reserveringskosten, programma en pauzedrankje