Nederlands Kamerkoor: Bach en Pärt

Amsterdam, De Waalse Kerk, zaterdag 22 oktober 2022, 20:15 - 21:30 uur

Info
Tickets
Contact

Het Nederlands Kamerkoor voert in dit programma werken uit van Bach, De Leeuw en Pärt – componisten die elk op hun eigen manier naar een muzikale verbinding met een hogere macht streven. Onder leiding van chef-dirigent Peter Dijkstra verkent het koor deze ogenschijnlijke uitersten in de koormuziek en worden drie zeer eigen muzikale stijlen met elkaar verbonden door een gezamenlijke drijfveer: om het mystieke te verklanken in muziek.

De motetten van Bach worden gezien als het summum van de westerse vocale muziek en zijn met hun muzikale zeggingskracht en technische complexiteit een prachtige tegenhanger voor de verstilde Baltische klanken van Pärt. Het hart van het programma wordt gevormd door Ton de Leeuws Car nos vignes sont en fleurs, een twaalfstemmig werk van een van de meest toonaangevende Nederlandse componisten uit de 20e eeuw, dat zeker tot de hoogtepunten van de Nederlandse koormuziek gerekend mag worden.

Uitvoerenden:
Nederlands Kamerkoor
Peter Dijkstra - chef dirigent

Programma:
Johann Sebastian Bach
Komm, Jesu, komm

Arvo Pärt
Nunc dimittis
The Deer’s Cry

Ton de Leeuw
Car nos vignes sont en fleurs

Arvo Pärt
Which Was the Son of …

Johann Sebastian Bach
Singet dem Herrn ein neues LiedWaalse Kerk - Amsterdam Amsterdam Noord-Holland Nederlands Kamerkoor

Nederlands Kamerkoor

Het Nederlands Kamerkoor behoort al meer dan 80 jaar tot de wereldtop van de koormuziek. Het staat bekend om zijn nieuwe vergezichten als het gaat om de ontwikkeling en uitvoeringspraktijk van koormuziek op topniveau.


Uitgelicht