Willem Brons presenteert: Satomi Chihara

Amsterdam, De Waalse Kerk, zaterdag 25 februari 2023, 20:00 - 22:00 uur

Info
Tickets
Contact

In de nieuwe serie 'Willem Brons presenteert' van de Stichting Eusebiuskring laat Willem Brons, de éminence grise onder de Nederlandse pianisten, het publiek kennismaken met succesvolle oud-studenten. De serie, bestaande uit drie concerten, begint op 2 oktober met Nadezda Filippova. In dit tweede concert hoort u Satomi Chihara.

Zij begint met Bach's 4e Partita in D-groot, dé toonsoort voor de lofprijzing van God. In het volgende stuk, de Pianosonate op. 110 in As-groot van Beethoven, is ook een verwijzing naar het geloof: volgens Willem Brons zou de datum bovenaan het manuscript (25 december) verwijzen naar de geboorte en het leven van Christus. Na de pauze volgen werken van Fauré en Franck, waarin duidelijk te horen is dat de twee componisten ook fantastische organisten waren. Uitstekend voor een uitvoering in De Waalse Kerk!

Satomi Chihara (1996) begon haar piano carrière met privélessen op 3-jarige leeftijd. Haar docent zag al snel haar potentie en verwees haar door naar de Toho Gahuen Music High School. Na het horen van Willem Brons tijdens een concert in 2013, besloot ze Japan te verlaten om haar muzikale onderwijs voort te zetten onder zijn toezicht aan het Conservatorium van Amsterdam. Tijdens haar studie heeft ze een 3e prijs tijdens zowel het YPF (2015) als het Prinses Christina Concours (2016) gewonnen.

Programma:

J.S. Bach

Partita nr. 4 in D-groot, BWV 828

L. v. Beethoven

Pianosonate op. 110 in As-groot

- Pauze -

G. Fauré

Nocturne nr. 13, op. 119 in b-klein

C. Franck

Prelude, Choral and FugueWaalse Kerk - Amsterdam Amsterdam Noord-Holland Satomi Chihara

Satomi Chihara

Satomi Chihara (1996) begon haar piano carrière met privélessen op 3-jarige leeftijd. Haar docent zag al snel haar potentie en verwees haar door naar de Toho Gahuen Music High School. Na het horen van Willem Brons tijdens een concert in 2013, besloot ze Japan te verlaten om haar muzikale onderwijs voort te zetten onder zijn toezicht aan het Conservatorium van Amsterdam. Als laatste student van Willem Brons heeft ze in 2021 eindexamen gedaan voor haar piano-bachelor als beste leerling van haar jaar, waarbij de speciale talent-gerichte beurs haar toegekend werd door het Jacques Vonk fonds.


Uitgelicht