Willem Brons presenteert: Wakana Shimizu

Zondag 25 juni 2023, 15:15 - 17:00 uur

Amsterdam, De Waalse Kerk

Willem Brons presenteert: Wakana Shimizu

Amsterdam, De Waalse Kerk, zondag 25 juni 2023, 15:15 - 17:00 uur

Info

In de nieuwe serie 'Willem Brons presenteert' van de Stichting Eusebiuskring laat Willem Brons, de éminence grise onder de Nederlandse pianisten, het publiek kennismaken met succesvolle oud-studenten.

In deze drieluik heeft u eerder al Satomi Chihara (23 feb) en Nadezda Filippova (23 apr) kunnen horen.

In het laatste concert speelt pianiste Wakana Shimizu werken van Mozart, Chopin, Dutilleux, Schubert én Mozarts vierhandige sonate K.V. 497 samen met Willem Brons.

Wakana Shimizu

Wakana Shimizu uit Tokio begon al op driejarige leeftijd met pianospelen. Vanaf haar negende levensjaar studeerde zij tot drie jaar geleden bij Yasuko Kurosu, een oud-studente van Willem en Noortje Brons. Als kind behaalde zij verschillende prijzen en gaf een uitvoering van Mozarts pianoconcert K.V.414. In 2004 – als 13-jarige – nam Wakana deel aan de Masterclass van Vladimir Tropp en Willem Brons in het Amsterdamse Cristofori. Op het slotconcert voerde zij een sonate uit van Haydn die door de Nederlandse radio werd uitgezonden.

Willem Brons

Het Credo van Willem Brons is altijd geweest en is nog steeds: muzikale veelzijdigheid. In 1963 debuteerde Willem Brons in de Kleine Zaal van het Concertgebouw te Amsterdam en kreeg in alle dagbladen uitermate lovende kritieken. Vanaf 1971 werden de sonates van Schubert een vast bestanddeel van Willem Brons´ repertoire: tot op de dag van vandaag spelen deze meesterwerken uit de pianoliteratuur hierin een voorname rol. De laatste jaren maakt Willem Brons ook deel uit van jury’s in Internationale Pianoconcoursen.