Ten Holt & Satie: Hannes Minnaar

Amsterdam, De Waalse Kerk, zaterdag 9 december 2023, 20:15 - 21:45 uur

Info
Reserveer nu
Contact

Canto Ostinato ken je zeker, maar de 100 jaar geleden geboren Simeon ten Holt schreef meer, veel meer. Hannes Minnaar brengt zijn ode in de vorm van twee Soloduiveldansen, waarin volgens de componist niets duivelachtigs schuilt, eerder iets demonisch. ‘Ieder mens wordt geleid door een engel en een demon en tussen die twee bestaat een merkwaardige, precieuze relatie.’ Eigenlijk ook een soort minimal music: de 3 Gymnopédies van Erik Satie uit 1888. Reinbert de Leeuw maakte zijn wereldberoemde opname destijds in De Waalse Kerk, vanavond hoor je live hoe ze hier klinken.

Pers en publiek beschrijven Hannes Minnaar als een pianist die de essentie van de muziek weet over te brengen. Ze prijzen zijn spontaniteit, natuurlijk spel en ongedwongenheid, die niet in oppervlakkigheid verzandt. Minnaar won erkenning onder andere bij het Concours de Genève(2008, 2e prijs) en de Koningin Elisabethwedstrijd (2010, 3e prijs). In 2016 kreeg hij de Nederlandse Muziekprijs uitgereikt.

Programma:

Simeon ten Holt

Soloduiveldans III

Erik Satie

3 Gymnopédies

Simeon ten Holt

Soloduiveldans II


Hannes Minnaar

Hannes Minnaar is een van Nederlands meest succesvolle pianisten. Minnaar soleerde bij vele orkesten, waaronder het Koninklijk Concertgebouworkest en het Nationaal Orkest van België, onder dirigenten als Marin Alsop, Herbert Blomstedt, Frans Brüggen, Eliahu Inbal en Edo de Waart. Hij geeft recitals in heel Europa en daarbuiten. In seizoen 2018-19 maakt Minnaar zijn debuut in de serie Meesterpianisten in Het Concertgebouw.