Julien Libeer – pianorecital

Rhenen, Cunerakerk, zaterdag 20 april 2024, 20:00 - 22:00 uur

Info
Reserveer nu
Contact

“Alles wat hij doet klinkt waarheidsgetrouw, met een grote economie van gebaren, kristalheldere helderheid en intense expressie.” — Süddeutsche Zeitung

Geboren in 1987 in de buurt van Brussel, België, was de vroegste muzikale herinnering van Julien Libeer de beroemde documentaire over de opname van West Side Story door Leonard Bernstein. De piano, waarmee hij op zesjarige leeftijd begon, werd al snel de trouwe metgezel voor het uiten van een liefde voor muziek die zowel gedijt op opera, orkest en kamermuziek als op het pianorepertoire. Gedurende vijf beslissende jaren was de Frans-Poolse pedagoog Jean Fassina de geduldige, veeleisende, wijze leraar die elke aspirant-muzikant zou moeten ontmoeten. Deze ervaring werd gevolgd door de al even intense samenwerking met Maria João Pires aan de Muziekkapel Koningin Elisabeth, wier advies en steun Juliens opvattingen de afgelopen jaren sterk hebben beïnvloed.

Julien Libeer studeerde bij Daniel Blumenthal (Koninklijk Conservatorium Brussel), Jean Fassina (Parijs) en Maria João Pires, en is associate artist van de Muziekkapel Koningin Elisabeth, waar hij zich ook specialiseerde in kamermuziek met de leden van het Artemis Quartet . Verder kreeg hij advies van Dmitry Bashkirov, Alfred Brendel, Nelson Delle Vigne-Fabbri, Jura Margulis en Gerhard Schulz (Alban Berg Quartet).

Als artistiek leider van het project Zingende Molenbeek begeleidt hij koorrepetities op hoog niveau in de basisscholen van een Brusselse voorstad die om allerlei verkeerde redenen beroemd is. Het is Juliens hoop dat het introduceren van deze kinderen in muziek, met al zijn eisen en beloningen, hen zal helpen om persoonlijk en sociaal te groeien.

Programma
M. Ravel - Pavane pour une infante défunte
M. Ravel - Jeux d’Eau
W.A. Mozart - Sonate in Es K282
M. Ravel - Sonatine
Pauze
J.S. Bach - Franse Suite in G BWV816
M. Ravel - Gaspard de la nuit

Prijzen
Volwassenen € 30
CJP/student € 15
Jeugd t/m 18 jaar - gratis

Prijzen zijn inclusief reserveringskosten, programma en pauzedrankje.

Programma:

M. Ravel - Pavane pour une infante défunte

M. Ravel - Jeux d’Eau

W.A. Mozart - Sonate in Es K282

M. Ravel - Sonatine

-- Pauze --

J.S. Bach - Franse Suite in G BWV816

M. Ravel - Gaspard de la nuit


Data en locaties

Julien Libeer

Pianist Julien Libeer is een graag geziene gast op de internationale podia van Madrid tot Tokyo, maar hij initieert ook veel projecten vanuit het idee dat de kracht van muziek maatschappelijke verandering teweegbrengt. Zo presenteert hij een Belgische tv-serie waarin hij muzikale verhalen vertelt en is hij artistiek leider van het project Singing Molenbeek. Daarin begeleidt hij de koorrepetities op basisscholen van de Brusselse buitenwijk Molenbeek met de hoop dat kennismaking met muziek de leerlingen zal helpen om persoonlijk en sociaal te groeien.Uitgelicht

Francesca Ajossa - orgel

Niet zomaar studeerde zij tot tweemaal toe 'cum laude' af - een heuse virtuoos op het orgelklavier

Rik Melissant - orgel

Als actief concertorganist won hij vijf eerste prijzen op o.a. internationale orgelconcoursen. Vanavond bespeelt hij het orgel van de Cunerakerk.

Sander van den Houten - orgel

De organist van het beroemde Bätz-orgel in de Evangelisch-Lutherse Kerk Den Haag is op bezoek in de Cunerakerk

Diederik Blankesteijn - orgel

Diederik Blankesteijn bespeelt het orgel in de Cunerakerk in Rhenen

Arthur en Lucas Jussen - broers en pianisten van wereldklasse

You realise that this is not usual. This is not just two good pianists playing together – Sir Neville Marriner

Le Nuove Musiche

De mooiste madrigalen van Claudio Monteverdi... Italiaanse vroege barok op z'n best

Nederlandse Bachvereniging: Weihnachtsoratorium J.S. Bach

Jauchzet, frohlocket, auf, preiset die Tage!... een uitbundige Kerst met het Weihnachtsoratorium

Van Baerle Trio

Muziek uit de Van Baerlestraat in Amsterdam!

Nieuwe Philharmonie Utrecht: Matthäus Passion J.S. Bach

'Leertouwers intieme Matthäus is een toonbeeld van elegantie en intimiteit.' - NRC

Isabelle van Keulen Ensemble

Met haar uitdagende Tango Nuevo programmering is Isabelle een niet meer weg te denken onderdeel van de internationale concertpodia en festivals

Klassiek aan de Rijn - Rhenen

Met groot genoegen presenteert Klassiek aan de Rijn haar concertserie! Maandelijks zullen er weer muzikale pareltjes van topmusici uit binnen- en buitenland te beluisteren zijn, en dat alles in de historische en sfeervolle Cunerakerk met haar schitterende akoestiek! Deze 600 jaar oude kerk is welhaast hét perfecte decor voor klassieke concerten. De geschiedenis omhelst als het ware de cultuur tijdens de concerten. Muziek zegt alles. Onze musici vertellen met muziek. Kom luisteren naar hun schitterende verhalen. U bent van harte welkom om dat mee te beleven. Entreeprijzen zijn inclusief pauzedrankje (uitgezonderd gratis concerten en jongeren t/m 18 jaar) en programmaboekje.


Algemene voorwaarden en Privacy statement • KVK 30196833