Seinconcerten: Barbican Quartet

Hilversum, Kerkgebouw De Morgenster, vrijdag 19 april 2024, 20:15 - 22:15 uur

Info
Reserveer nu
Contact

Vier internationale musici, vier unieke persoonlijkheden, één strijkkwartet. Het Barbican Quartet is een oorspronkelijke stem in de kamermuziekwereld, die het publiek in vervoering brengt met hun intieme, maar sterke uitvoeringen en virtuoos samenspel, aldus een Engelse muziekcriticus.

De naam Barbican Quartet heeft een dubbele betekenis. Een Barbican is een verdedigingsmuur rond een stad of kasteel, waarmee het kwartet de verbinding legt met hun zoektocht naar de ontdekking, de ontwikkeling en voortzetting van de traditie van het kwartet spelen. Daarnaast is het Barbican Quartet nauw verbonden met het Barbican Center – het grootste centrum voor de uitvoerende kunsten in Europa, een complete stad in een stad en een architectonische mijlpaal in Londen – omdat het kwartet daar in 2015 zijn eerste concert gaf. De drie musici die vanaf de oprichting deel uitmaken van het kwartet, Amarins, Christoph en Yoanna, hebben elkaar ontmoet tijdens hun studie aan de Guildhall School of Music and Drama en speelden aanvankelijk kamermuziek voor hun plezier; later zou het een serieuze aangelegenheid worden. Het kwartet brengt zijn tijd afwisselend door in Londen en München.

Het kwartet heeft al vele prijzen en onderscheidingen in de wacht gesleept, zoals de eerste prijs op het Joseph Joachim Internationale Kamermuziekconcours in 2019 alsook op het St Martin in the Fields Kamermuziekconcours in 2018. Ze maakten hun debuut in Wigmore Hall in 2017 dankzij de Maisie Lewis Award en in 2018 verleende de Royal Philharmonic Society hen de Albert and Eugenie Frost Prize.

Eerder dit jaar trad een nieuwe tweede violiste tot het kwartet toe, Kate Maloney. Na een derde prijs op het Bordeaux International String Quartet Competition in mei volgde een prachtige eerste prijs op het 71ste ARD Strijkkwartet Concours in september, met daarnaast een speciale prijs voor de beste uitvoering van de verplichte compositie van Dobrinka Tabakova. De bijzondere prijs van Genuin Classics CD, de GEWA Prijs en de Henle Urtext Prijs maakten het succes compleet.

Dit seizoen is een opwindende periode voor het kwartet, dat zijn debuut cd gaat opnemen en uitbrengen en een tournee zal houden waarbij Duitsland, Frankrijk, Nederland, Zwitserland, Italië, Canada en de Verenigde Staten worden aangedaan.

Het Barbican Quartet is het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds zeer erkentelijk voor het uitlenen van de Guadagnini viool waar Amarins op speelt, de Canimex Group in Canada voor de Gagliano cello van Yonna en de Vincenzo Panormo viool van Kate.

Uitvoerenden:

Barbican Quartet

Amarins Wierdsma - viool

Kate Maloney - viool

Christoph Slenczka - altviool

Yoanna Prodanova - cello


Barbican Quartet

Vier internationale musici, vier unieke persoonlijkheden, één strijkkwartet. Het Barbican Quartet is een oorspronkelijke stem in de kamermuziekwereld, die het publiek in vervoering brengt met hun intieme, maar sterke uitvoeringen en virtuoos samenspel, aldus een Engelse muziekcriticus.Uitgelicht

Seinconcerten: 'Come out, Caioni' met Ensemble Black Pencil

Van volksdansen tot absolute meesterwerken van Monteverdi en Di Lasso in Hilversum. De rijkdom van ‘Come out, Caioni’ is overweldigend.

Seinconcerten: 'The Art of Song' met Karin Strobos

Mezzo-sopraan Karin Strobos zingt Beethoven, Schubert en Brahms. Met bariton Martijn Cornet en pianist Ernst Munneke.

Seinconcerten - Hilversum

De serie Seinconcerten is in 2000 opgericht door Wouter den Hond, die de serie 15 jaar zowel artistiek als zakelijk zeer succesvol heeft geleid. Bij zijn afscheid in 2015 is een nieuwe stichting in het leven geroepen: de stichting Seinconcerten.

Cruquius Concerten - Daniel Rowland (viool) Maja Bogdanovic (cello)

Een magische ontmoeting tussen cello en viool. Een bijzondere muzikale samenwerking die met veel karakter, kleur en diepgang worden vertolkt.

Cruquius Concerten - Black Pencil

Een spetterende afsluiting van het seizoen met een enorme collectie blokfluiten, panfluiten, altviool, accordeon en percussie: Eindeloos veel mogelijkheden dus.


Algemene voorwaarden en Privacy statement • KVK 30196833