Couleur Vocale: Vocaal Ensemble TIEN - ‘Saudade’

Amsterdam, De Waalse Kerk, zondag 14 april 2024, 15:15 - 17:45 uur

Info
Reserveer nu
Contact

In het voorjaar van 2024 brengt TIEN ‘Saudade’ onder leiding van Francisca Pizarro, een programma met als verbindend thema de gemoedstoestand waarnaar het begrip verwijst: weemoed, melancholie, heimwee, spleen, Sehnsucht. Met werken van Portugese en Braziliaanse componisten als Fernando Lopes-Graça en Heitor Villa Lobos, maar ook composities uit de Duitse romantiek en andere stijlperiodes waarin het thema met grote zeggingskracht tot uitdrukking is gebracht.

Vocaal Ensemble TIEN is een enthousiast en ambitieus a capella-ensemble, bestaand uit gemiddeld zestien zangers, dat midden jaren ’90 werd opgericht. Als geschoolde amateurs streven de zangers van TIEN naar een hoog artistiek niveau en beschikken zij door de langdurige samenwerking over een subtiele klankkleur en balans. Het ensemble werkt per programma met een andere dirigent, waardoor er steeds andere aspecten van het ensemble-zingen aan de orde komen. TIEN wordt geprezen om zijn heldere koorklank en verrassende programmering. Bekijk de website van Vocaal ensemble TIEN voor meer informatie over het koor.

Programma:

Werken van Portugese en Braziliaanse componisten.


Vocaal Ensemble TIEN

Vocaal Ensemble TIEN is een enthousiast en ambitieus a capella-ensemble, dat bestaat uit gemiddeld zestien zangers. TIEN wordt geprezen om haar heldere koorklank en verrassende programmering.