Koorschatten - Natuur als inspiratiebron

Ridderkerk, De Levensbron, zaterdag 30 september 2023, 14:00 - 15:00 uur

Info
Reserveer nu
Contact

Koorschatten, waar de natuur (in) te horen is!

Tijdens dit concert op 30 september, in de overgang naar de herfst, klinkt muziek die de wisseling in jaargetijden laat horen. Maar ook composities over enkele dieren, passend bij zomer of herfst. De diverse muziekstukken zijn geschreven door componisten uit de 19e en 20e eeuw zoals onder andere Britten, Mason, Badings en Schubert. Het totale programma zorgt voor een verrassend geheel, in tegenstelling èn overeenkomst.

Soms hoor je de heldere stem van een jonge solist, dan weer een groep zangers, of alle vijftig zangers bij elkaar. De klankkleur is bijzonder in zijn eenheid omdat het de stemmen van 6 tot en met 22-jarigen zijn. Zij nemen iedereen vanaf zes jaar met hun enthousiasme mee in deze toegankelijke muziek.

Bij dit programma hoor je prachtige klassieke muziek door jonge zangers. Reis mee in de tijd en ontdek hoe verschillende componisten de natuur een rol geven in hun muziek. En laat de kwaliteit van de Koorschoolzangers je verrassen.

Uitvoerenden:

Ars Musica Koorschool

Marjon van der Linden, dirigent

Gerben Budding, orgel en piano

Programma:

Diverse muziekstukken, geschreven door componisten uit de 19e en 20e eeuw zoals onder andere Britten, Mason, Badings en Schubert


Data en locaties

Koorschatten