Cruquius Concerten - Florian Just: Winterreise (Schubert)

Haarlemmermeer, Kunstfort bij Vijfhuizen, zaterdag 20 januari 2024, 20:15 - 22:15 uur

Info
Reserveer nu
Contact

Opnieuw bij de CruquiusConcerten de beroemde bariton en veelgevraagde solist Florian Just. Tijdens dit concert brengt hij van Schubert, die als geen ander schitterende liederen componeerde, de beroemde liederencyclus “Winterreise” ten gehore.

Florian Just begon al op vroege leeftijd met zijn muzikale opleiding bij het Dresdner Kreuzchor en voltooide zijn studie aan de Conservatoria van Amsterdam en Metz bij Udo Reinemann.

Hij is regelmatig te horen als solist in zowel opera, liedkunst en oratorium. Florian Just won zowel de Vriendenkrans als de persprijs van het Concertgebouw Amsterdam en de Schubertprijs op het concours „Schubert und die Musik der Moderne“ in Graz.

In 2016 verscheen in samenwerking met pianist Jan-Paul Grijpink zijn door de internationale pers geprezen debuut-cd Monologe. In Oktober 2022 verscheen zijn alom geprezen 2de cd Éternelle Dualité met Franstalige liederen in begeleiding van piano, fluit en cello.

Winterreise van Franz Schubert zijn 24 getoonzette gedichten van Wilhelm Müller voor zangstem en piano. Het verhaal lijkt betrekkelijk eenvoudig. Een jonge man maakt na een afwijzing een reis. In het 24ste lied ontmoet hij de Leiermann, de speelman met de draailier, een verpersoonlijking van de dood.

Van de Winterreise zijn er vele analyses gepubliceerd. Vele commentatoren plaatsen de cyclus in een politiek-maatschappelijk kader. Volgens vrijwel alle commentaren symboliseert de winterreis de zoektocht van de mens naar zichzelf.

Uitvoerenden:

Florian Just, bariton

Programma:

liederencyclus 'Winterreise' van F. SchubertUitgelicht

Cruquius Concerten - Shunske Sato & Shuann Chai

Shunske Sato (viool) en Shuann Chai (piano) spelen vioolsonates van Beethoven tijdens dit zondagmiddagconcert.

Cruquius Concerten - Camiel Boomsma (piano)

Pianist Camiel Boomsma speelt de Prelude en fuga in b-klein van Bach en werken van Haydn, Chopin en Schubert.

Cruquius Concerten - Ruysdael strijkkwartet

Een van Nederlands bekendste strijkkwartetten, het Ruysdael Kwartet, speelt strijkkwartetten van Beethoven, Bartók en Brahms.

Cruquius Concerten - Viride strijkkwartet

Vanwege succes herhaalt: het Viride strijkkwartet. Een concert in samenwerking met het Nationaal Muziekinstrumentenfonds.

Cruquius Concerten - Erik Bosgraaf (fluit) en Cordevento

Op ontdekking met 17de eeuwse muziek uit de Spaanse gebieden. Vanuit het Iberisch schiereiland naar het noorden en het oosten.

Cruquius Concerten - Daniel Rowland (viool) Maja Bogdanovic (cello)

Een magische ontmoeting tussen cello en viool. Een bijzondere muzikale samenwerking die met veel karakter, kleur en diepgang worden vertolkt.

Cruquius Concerten - Black Pencil

Een spetterende afsluiting van het seizoen met een enorme collectie blokfluiten, panfluiten, altviool, accordeon en percussie: Eindeloos veel mogelijkheden dus.

Cruquius Concerten - Haarlemmermeer

De stichting CruquiusConcerten organiseert sinds 2014 kleinschalige kamermuziekconcerten. De eerste 15 jaar in Cruquius Museum Haarlemmermeer sinds 2019 in het Kunstfort bij Vijfhuizen. Ieder seizoen is er een gevarieerd programma met kamermuziek op internationaal topniveau. Zowel pers als publiek zijn enthousiast over het programma, de keuze van topmusici en de akoestiek op locatie. De interactie tussen publiek en musici maakt ieder concert weer tot een bijzondere ervaring. Overtuig u zelf en kom luisteren.

Philippe Herreweghe in Amsterdam

Collegium Vocale Gent laat u in het programma “Silenzio mio” genieten van vertwijfeling, verlangen en zoete liefdespijn.

Seinconcerten: Sharon Kam en Enrico Pace

Kom en geniet van het Seinconcert met Sharon Kam op klarinet en Enrico Pace op piano. Met werken van Gade, Schumann en Horovitz.

Seinconcerten: 'Come out, Caioni' met Ensemble Black Pencil

Black Pencil’s fascinerend instrumentarium en de arrangementen benutten alle mogelijkheden om de contrasten tussen de stukken te laten horen.

Seinconcerten: Barbican Quartet

Het Barbican Quartet is een originele stem in de kamermuziekscene en verrukt het publiek met hun intiem krachtige uitvoeringen en virtuoze samenspel.

Seinconcerten: 'The Art of Song' met Karin Strobos

Mezzo-sopraan Karin Strobos zingt Beethoven, Schubert en Brahms. Met bariton Martijn Cornet en pianist Ernst Munneke.

Florian Just

Bariton Florian Just begon al op vroege leeftijd met zijn muzikale opleiding bij het Dresdner Kreuzchor en voltooide zijn studie aan de Conservatoria van Amsterdam en Metz bij Udo Reinemann. Hij is regelmatig te horen als solist in zowel opera, liedkunst en oratorium.