Klassiek concert, op zaterdag 1 maart 2014 vanaf 19:30 uur. Locatie: Grote Kerk in Naarden.

INFOSERVICE

Mozart: Requiem
Het Requiem van Mozart werd door de film 'Amadeus' bekend bij het grote publiek. Dirigent Pieter Jan Leusink vraagt het uiterste van The Bach Choir & Orchestra of the Netherlands: uitvoeren op het allerhoogste niveau.

Mozart: Krönungsmesse
De Mis in C werd uitgevoerd op het kroningsfeest van de koning van Bohemen en kreeg de bijnaam 'Krönungsmesse'. De aartsbisschop bepaalde dat de mis niet langer dan 45 minuten mocht duren. Ondanks, of misschien wel juist door deze beperking, straalt de mis van vitaliteit en energie.

Mozart: Concert Arias
Olga Zinovieva is momenteel één van de grootste sopranen in het vertolken van Mozarts Concert Arias. Haar enorme stemomvang en unieke timbre zijn de ideale combinatie bij het uitvoeren van dit veeleisende repertoire. Het ingetogen 'Vado, ma dove, Oh Dei!', het lyrische 'Chi sa, chi sa, qual sia', het om zijn hoge E beroemde 'Vorrei spiegarvi, O Dio!' en het feestelijke 'Un moto di gioia', zijn arias die iedereen gehoord moet hebben.

Uitvoerenden
The Bach Choir & Orchestra of the Netherlands o.l.v. Pieter Jan Leusink. Met medewerking van Olga Zinovieva (sopraan), Sytse Buwalda (countertenor), Martinus Leusink (tenor), Thilo Dahlmann (bas), Joep van Geffen (bas).