Bach aan het woord - Meezingkoralen met Ars Musica

Ede, Oude Kerk, vrijdag 10 oktober 2014, 20:30 - 23:00 uur

Info

Sprankelend concert BACH AAN HET WOORD voorafgegaan door een meezing-workshop Bachkoralen in Ede en Goes door Kamerkoor Ars Musica o.l.v. Patrick van der Linden.

Kamerkoor Ars Musica wordt geroemd om haar bijzondere concerten en programma's. Sinds de oprichting in 2008 staat het jonge, professionele Kamerkoor Ars Musica onder de artistieke leiding van chef-dirigent Patrick van der Linden. Bezoekers van de concerten van het jonge ensemble omschrijven deze als zeer indrukwekkend, sfeervol en feestelijk om mee te maken.

In 2013 startte het jonge koor zijn bijzondere meerjarenproject ‘BACH AAN HET WOORD' met een serie presentatieconcerten, die door het aanwezige publiek uiterst enthousiast werden ontvangen en als ‘feestelijk en meesterlijk’ blijvend zullen worden herinnerd. Deze sprankelende pilot leidde tot een uitnodiging op het Bachfestival Dordrecht 2014, waar het koor op 27 september de zaterdagmatinee zal verzorgen.

Zingt u graag en bent u fan van Bach? Kom dan naar de meezing-workshop Bachkoralen. Samen met de professionele zangers van Kamerkoor Ars Musica en onder de inspirerende leiding van Patrick van der Linden studeert u twee Bachkoralen in. Ook zal er aandacht worden besteed aan achtergrondinformatie over het zingen van Bach’s meesterlijke koralen en krijgt u, zo nodig, tips van de zangers over het juiste stemgebruik.

Bladmuziek Jesu Meine Freude, Bladmuziek Wohl mir, dass ich Jesum habe

Na de meezing-workshop Bachkoralen kunt u direct genieten van het prachtige concert van Kamerkoor Ars Musica met als centraal motet BWV 226 'Der Geist hilft unsrer Schwachheit auf'. Een programma met Bach en componisten die geïnspireerd werden door Bach en zijn muziek.

In BACH AAN HET WOORD vormen de geestelijke werken van Bach de spil van het programma. Vanuit het thema van het motet 'Der Geist hilft unser Schwachheit auf' worden parallellen getrokken naar composities van Schütz, Wesley, Mendelssohn, Brahms, Cornelius, en Rheinberger. Tevens is er speciaal voor dit programma een opdrachtcompositie geschreven door Dirk Zwart, winnaar Te Deum Laudamus-prijs.