Binnenkort   Barok   Festivals   Kamermuziek   Bach   Matthaus   Messiah 

Martin Oei: solo op Berlioz vleugel

Amsterdam, Maison Erard, zondag 10 mei 2015, 15:00 - 17:30 uur

Info

Pianotalent Martin Oei krijgt de kans om een solo recital op de originele Erard vleugel (1847) van Hector Berlioz te geven. Een week later speelt Martin Oei samen met Daniel Wayenberg.

Bij Maison Erard aan de Keizersgracht in Amsterdam staat een heel bijzonder instrument: de originele Erard vleugel van Hector Berlioz. Frits Janmaat heeft de eervolle opdracht verworven de recent ontdekte vleugel te restaureren voor het Musee Berlioz in La Côte-Saint-André. Begin juni vertrekt de vleugel naar Frankrijk.

Martin Oei heeft gekozen voor een gevarieerd programma van componisten, die allen graag op Erard vleugels gespeeld hebben: Ravel, Albeniz, Tchaikovsky en Liszt. Martin oefent thuis ook op een Erard vleugel en is gefascineerd door historische instrumenten. Op zijn derde CD met Mozart en Beethoven is hij te horen op een originele fortepiano uit 1800.

Voorafgaand aan het concert geeft Frits Janmaat een toelichting op de restauratie van de Erard vleugel. Op deze bijzondere locatie is beperkt bezoekersruimte.

Programma
F. Liszt: Un sospiro, Waldesrauschen, Liebestraum en La leggierezza
Debussy: Estampes (Pagodas - La soirée dans Grenade ·  Jardins sous la pluie)
Tchaikovsky: Oktober, Augustus
Albeniz: Suite Espagna: Tango & Malaguena
Ravel: Ondine en Laideronette