Binnenkort   Barok   Festivals   Kamermuziek   Bach   Matthaus   Messiah 

Monteverdi: Venetiaanse Feestvespers - Le Nuove Musiche en Nieuw Bach Ensemble

Amersfoort, St. Franciscus Xaverius, zaterdag 23 april 2016, 20:00 - 22:30 uur

Info

In Venetiaanse Feestvespers’ komen dans en muziek samen in het optreden van de Italiaanse danseres Gaia Cicolani. In dit concert zijn de mooiste delen van Monteverdi’s ‘Mariavespers’ en de ‘Selva morale e spirituale’ bij elkaar gebracht tot een nieuw geheel.

Uitvoerenden
Le Nuove Musiche
Het koor van het Nieuw Bach Ensemble o.l.v. Krijn Koetsveld
Gaia Cicolani (danseres)

Als Monteverdi solliciteert naar de functie van Maestro di Cappella van de San Marco in Venetië stuurt hij de Maria Vespers, die hij componeerde om in Rome aan de slag te kunnen gaan. In Venetië wilden zij hem wel hebben en als opperhoofd van de muziek in de San Marco heeft hij zich uit kunnen leven. Naast het bestaande repertoire moesten er nieuwe stukken komen voor bijzondere gelegenheden. Wij beschouwen dit concert als een zeer bijzondere gelegenheid en hebben de mooiste stukken voor de vespers bij elkaar gebracht tot een nieuw geheel. Of zou Monteverdi het ook wel eens ooit in deze samenstelling zo hebben uitgevoerd? Wie weet! Kom luisteren en laat u overtuigen.

Het concert is onderdeel van het festival Monteverdi XL dat van 22 t/m 24 april in Amersfoort plaatsvindt onder het thema 'Monteverdi in nieuw daglicht'.