Notice: Undefined index: HTTP_REFERER in /home/iticket/domains/portal2018/3.detect.source.php on line 31
Bachfestival Dordrecht op zaterdag 26 juni 2021 in Dordrecht - klassiekemuziek.nl


Let op: dit programma maakt verplicht onderdeel uit van het protocol 'Testen voor toegang'. Dit houdt in dat u ofwel volledig gevaccineerd dient te zijn (en dit kunt aantonen via de CoronaCheck app of een papieren vaccinatiebewijs) of een recente negatieve coronatest nodig heeft om toegang te krijgen tot dit concert. Aanmelden voor deze test kan alleen via de website www.testenvoortoegang.org.

J.S. Bach: een beroemdheid in zijn eigen tijd, een icoon in onze tijd, en een legende voor een verre toekomst hier ver vandaan. Sinds 1977 reizen drie van Bach’s werken -samen met een doorsnede van de muziekgeschiedenis, en een selectie begroetingen en natuurgeluiden – op een gouden lp door de ruimte, om ooit een kennismaking te kunnen zijn met buitenaards leven. Bach’s muziek als introductie van de mensheid. Wat zou dat voor indruk geven?
 Tim Kliphuis interpreteerde Bach’s beroemde werken in een versie met elementen van improvisatie, jazz en folk.

Met drie composities heeft Bach een ereplaats op de Golden Record. Zijn invloed reikt niet alleen tot ver in de toekomst, maar klinkt ook door bij hedendaagse componisten zoals Philip Glass. Laat je tijdens dit optreden verrassen door Bach’s contemporaine weerklank in een spetterende uitvoering.