Lockdown sessies live: Een zoektocht naar houvast in een surrealistische werkelijkheid

Tijdens de corona lockdown van 2020 zetten vijf klassiek geschoolde musici lethargie om in creativiteit en maken de tragikomische muziekfilm BINGE Collective: Lockdown Sessions. In deze film presenteert BINGE Collective -in samenwerking met filmregisseur Ruut van der Beele- klassieke (film)muziek in heldere beeldtaal, om zo de schoonheid, kracht en toegankelijkheid van klassieke muziek te onderstrepen. Van aria tot soundtrack, met een eigenzinnig en hedendaags randje.

In de hybride voorstelling Lockdown Sessions Live, komen film, muziek en theater samen: de film BINGE Collective: Lockdown Sessions wordt theatraal omlijst met muzikale favorieten van de vijf musici van BINGE Collective. Zo geven zij een uniek inkijkje in hun belevingswereld en creatieve maakproces. Ook presenteert BINGE Collective speciaal voor het Bachfestival nieuw filmmateriaal bij een motet van Bach, een BINGE primeur! De eindregie van de voorstelling is in handen van Linda Zijl.

Wat doe je als de wereld stil lijkt te staan, de tijd gewoon doortikt en er een onzichtbare vijand op de loer ligt? 5 musici proberen hun draai te vinden in het nieuwe normaal. Wie houdt zich staande? Wie draait door? En wie geeft op? Een tragikomische vertelling over wanhoop, strijd en overlevingsdrang. Over troost, saamhorigheid en de noodzaak van creativiteit.