Overzicht   Barok   Festivals   Kamermuziek   Bach   Matthaus   Messiah 

Klassiek aan de Rijn Rhenen

Calefax: Hidden Gems

Calefax is een hechte formatie van vijf rietblazers die een grote passie delen. Op 24 november zijn ze in Rhenen, met werk van hun nieuwste cd.

Zaterdag 24 november 2018, Rhenen

Händel: Messiah - Nieuwe Philharmonie Utrecht

Halleluja! Voor de Engelsman hoort Händels Messiah net zozeer bij Kerst als Bach's Matthaüs-Passion voor ons bij Pasen. Met o.a. dirigent Johannes Leertouwer en soliste Stefanie True.

Woensdag 19 december 2018, Rhenen

Camerata RCO: Klarinetkwintetten

Camerata RCO is een uniek ensemble dat bestaat uit leden van het Koninklijk Concertgebouworkest in Amsterdam. Op het programma staan klarinetkwintetten van Mozart en Brahms.

Zaterdag 26 januari 2019, Rhenen

Jubileumconcert 10 jaar Klassiek aan de Rijn

Tijdens dit jubileumconcert brengt Quirine Viersen samen met solisten van het Concertgebouw kamerorkest werken van Prokofjev en Schubert ten gehore.

Zaterdag 23 februari 2019, Rhenen

Arthur en Lucas Jussen: Werken voor een en twee piano's

De broers Jussen hoeven in Rhenen eigenlijk niet meer geïntroduceerd te worden. Het is de derde keer dat ze voor Klassiek aan de Rijn optreden.

Vrijdag 15 maart 2019, Rhenen

Johannette Zomer & Tulipa Consort: Bach2Ways

Naast een selectie uit de mooiste aria’s van Bach voor sopraan en hobo klinkt er nieuw werk van jonge hedendaagse componisten.

Zaterdag 13 april 2019, Rhenen

Arjen Leistra (orgelconcert)

Arjen Leistra geeft orgelconcerten in heel Nederland en concerteerde ook in Engeland, Duitsland, Frankrijk, Italië en de Verenigde Staten.

Zaterdag 25 mei 2019, Rhenen

Cor Ardesch (orgelconcert)

Cor Ardesch is stadsorganist van Dordrecht en legde tussen 2008 en 2016 alle werken van Bach, gespeeld op het Bach-orgel in Dordrecht, op CD vast.

Zaterdag 22 juni 2019, Rhenen