Binnenkort   Barok   Festivals   Kamermuziek   Bach   Matthaus   Messiah 

Calefax: Hidden Gems

Calefax, dat is een klassiek ensemble met een popmentaliteit. Calefax is een hechte formatie van vijf rietblazers die een grote passie delen. Al meer dan drie decennia houden ze in binnen- en buitenland een reputatie hoog op basis van virtuoos spel, briljante arrangementen en frisse podiumpresentatie. Ze gelden als de uitvinders van een nieuw genre: het rietkwintet.

Daarmee inspireren zij jonge blazers die overal in de wereld in hun voetsporen treden. Het repertoire van Calefax bestaat uit arrangementen en nieuwe composities. Kamermuziek uit vele eeuwen, van 1100 tot nu, wordt door Calefax bewerkt voor de unieke bezetting van hobo, klarinet, saxofoon, basklarinet en fagot. Componisten uit de hele wereld schrijven speciaal voor hen. Dankzij de talloze reizen en samenwerkingen met andere musici staan ze daarbij open voor invloeden uit de wereldmuziek, jazz en improvisatie.

In april 2018 is de cd ‘Hidden Gems’ uitgekomen. Het nieuwste album van Calefax met een bonte verzameling van juweeltjes met muziek uit vele windstreken en periodes uit de muziekgeschiedenis. In de rijke bladmuziekarchieven van Calefax bevinden zich talloze muzikale pareltjes die het ensemble in de afgelopen drie decennia heeft gespeeld.

Sommige ervan waren alweer bijna vergeten! En veel van deze stukken zullen nooit op 'reguliere' cd’s verschijnen, omdat de cd’s van Calefax doorgaans gewijd zijn aan één componist, of aan een specifiek thema. In het programma 'Hidden Gems' laat Calefax zijn licht schijnen op pareltjes uit Calefax’ muzikale schatkist.

Calefax:
Oliver Boekhoorn – hobo
Raaf Hekkema – saxofoon
Alban Wesly – fagot
Jelte Althuis – basklarinet
Ivar Berix – klarinet

Programma:
Pietro Antonio Locatelli (1695 – 1764) - Introduzione teatrale Op. 4, no. 1
Arr. Jelte Althuis
César Franck (1822 – 1890)- Prélude, fugue et variation
Arr. Jelte Althuis
Don Carlo Gesualdo (1566-1613) - 4 Madrigalen
Arr. Raaf Hekkema
Leoš Janáček (1854 – 1928)- Zdenka-variaties
Arr. Alban Wesly

Pauze

J.S. Bach (1685-1750) - Fantasie en fuga in g-mineur, BWV542
Arr. Jelte Althuis
Nico Muhly (1981) - Look For Me
Abing (1893 – 1950) - Er Quan Ying Yue
Arr. Oliver Boekhoorn
Moondog (1916 – 1999) - New Amsterdam
Arr. Raaf Hekkema
Arcangelo Corelli (1653 – 1713) - La Folia
Arr. Raaf Hekkema

Entreeprijzen:
Entreekaart volwassenen € 25
CJP/student € 13
Jeugd t/m 18 jaar - gratis
Prijzen zijn inclusief reserveringskosten, programma en pauzedrankje