Binnenkort   Barok   Festivals   Kamermuziek   Bach   Matthaus   Messiah 

Arjen Leistra (orgelconcert)

Arjen Leistra (Delft, 1973) studeerde orgel en kerkmuziek respectievelijk aan de conservatoria te Rotterdam en Den Haag. Zijn docenten waren Arie Keijzer en Ben van Oosten (orgel DM en UM), Marijke van Klaveren en Johann Th. Lemckert (kerkmuziek en improvisatie).

In 1996 werd Arjen 2e prijswinnaar van de "International Organcompetition" te Dublin (Ierland). Hetzelfde jaar werd hij benoemd tot cantor-organist van de Hoflaankerk te Rotterdam-Kralingen. Na zijn afstuderen in 1998 vervolgde hij voor een jaar zijn orgelstudie bij Marie-Claire Alain in Parijs. Arjen geeft orgelconcerten in heel Nederland en concerteerde ook in Engeland, Duitsland, Frankrijk, Italië en de Verenigde Staten. Hij is een veelgevraagd begeleider van diverse koren op orgel en piano en als continuo-speler op eigen kistorgel. Vanaf september 2008 is Arjen als organist verbonden aan de Grote Kerk te Schiedam. In deze kerk is hij ook dirigent van het koor Vocalis St. Jan. Van zijn orgelspel verschenen de afgelopen jaren verschillende cd's.

Entreeprijzen:
Entreekaart volwassenen € 8
CJP/student € 4
Jeugd t/m 18 jaar - gratis

Prijzen zijn inclusief reserveringskosten, programma en pauzedrankje

Tickets


Arjen Leistra Orgelconcerten Klassiek aan de Rijn

Orgelconcerten Klassiek aan de Rijn

Klassiek aan de Rijn organiseert het hele jaar door klassieke concerten, veelal met bekende musici, in de historische en sfeervolle Cunerakerk van Rhenen. Met een reeks orgelconcerten in de zomer.